OURGROUND
No Comments

4 x schaatsen ondanks de global warming!

Het decemberweer is recordzacht en schaatsen op natuurijs (parkvijver Vondelpark of over de idyllische grachtjes) kunnen we op korte termijn wel vergeten. But that doesn’t spoil the fun. Amsterdam telt zat krabbelbaantjes en kunstijsbanen waar je terecht kunt voor wat schaatsplezier en koek en zopie. Haal je ijzers maar uit het vet!

1. Leidseplein (t/m 10 januari)
Dé toeristische hotspot van Amsterdam – het Leidseplein – maakt ook dit jaar weer plaats voor een kerstmarkt en het oer-Hollandse schaatsen. Lampjes in de bomen, sneeuwkanonnen, verse oliebollen- en braadwurstkramen: winter wonderland galore!

2. ICE Amsterdam – Museumplein (t/m 28 februari)
Misschien wel de mooiste kunstbaan van onze stad; met als backdrop het prachtige Rijksmuseum en waar een karakteristieke Amsterdamse ophaalbrug overheen loopt. Na het schaatsen op de Museumplein vijver kun je lekker met een warme versnapering (denk ook een een traditionele stampot of kaasfondue) bijkomen in de tijdelijke chalet-style Brasserie Winters.

3. Jaap Edenbaan – Radioweg 64 (t/m 27 maart)
De fameuze Jaap Edenbaan; in 1961 geopend als de derde (!) kunstijsbaan ter wereld en vernoemd naar één van Neerlandse eerste topschaatsers. Jaap Eden heeft een indoor complex en een buitenbaan (van 400 meter), waar geoefende ijzerglijders maar ook stuntelende amateurs met hartenlust kunnen schaatsen. Voorzien van een klein schuurtje dat warme choco en gluhwein serveert.

4. IJspretparc – Westergasterrein (18 december t/m 3 januari)
De ijsbaan bij ’t Westergasterrein is zonder twijfel nóg gezelliger dan de rest. Lekker droog in ’n tent, dus weer of geen weer – je kunt er terecht. And the best part of it all; overdag is het kiddoparadijs, maar ‘s avonds worden de draaitafels uit de kast getrokken en kun je je date impressen met je schaats moves.

 

Tagged with: , ,
About the author:
Has 37 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top