OURGROUND
No Comments

Amsterdamse Klootzakjes

SATC_OGHet merendeel van mijn vriendinnen is single, net als ik. Sommige zijn niet op zoek en andere juist wel, naar die ‘ene’ die blijft plakken. In beide gevallen is ‘de man’ een veelvuldig besproken onderwerp wanneer ik mij in het gezelschap van een of meer vriendinnen bevind. In het bijzonder bespreken we waarom ze na verloop van tijd toch vaak het hazenpad kiezen.

Recentelijk kwam mij een artikel onder ogen waarin werd beschreven waarom het niet zou lukken om een man aan je te binden. Ik verwachtte dat mij haarfijn zou worden uitgelegd wat ik in de drie jaar die ik single ben, fout heb gedaan bij het daten. Wijsheid die ik dan weer kan doorspelen aan mijn vriendinnen. Volgens het artikel moeten we (single, zoekende vrouwen) ophouden de schuld bij mannen neer te leggen, maar juist naar onszelf kijken.

Hier kon ik mij wel in vinden, er zitten immers altijd twee kanten aan een verhaal. Toen ik verder las groeide echter de teleurstelling. We (single, zoekende vrouwen) moeten niet zeiken, niet kleineren, geen raadsels spelen, niet verslonzen en niet saai zijn in bed…  In geen van deze zogenaamd ‘cruciale fouten’ herkende ik mezelf.  

De in het artikel beschreven fouten zijn niet de reden waarom het niet lukt om een man aan ons te binden. De enige fout die we maken is heel simpel: we daten met Amsterdamse Klootzakjes. Deze mannen bevinden zich in de leeftijdscategorie van 25 tot 35 jaar en zijn aantrekkelijk, vlot, grappig en eigenlijk alles wat je van een leuke date verwacht. Nog een gemeenschappelijk feit is dat ze nagenoeg allemaal een Happn account hebben en deze app veelvuldig inzetten bij het oppikken van hun dates. Net als wij dus.

Klootzakjes vind je trouwens ook in andere steden, maar Amsterdam vormt toch wel het bolwerk van waaruit ze zich lekker kunnen uitleven op het daten met nietsvermoedende single vrouwen.

Wat je je nu natuurlijk afvraagt: waarom zijn klootzakjes dan klootzakjes?

Het zit zo: Deze mannen zijn niet op zoek naar een relatie, maar naar gezelligheid en seks. Niks mis mee, wij willen dit namelijk ook. De crux zit hem er in dat zij vooraf weten dat ze geen relatie willen, maar ook heel goed weten dat wij dat wel willen na een aantal leuke dates.

Hoe kunnen ze al vooraf weten dat ze geen relatie willen? Geloof me nou maar, dat willen ze niet.

Er zijn teveel datebare knappe en leuke chicks om zich (voor nu) te beperken tot 1. Hoe kunnen wij vooraf weten dat we wel een relatie willen? Geloof me nou maar, dat willen we wel. Op een paar fuck buddy’s, one night stands en domme fouten na, willen we allemaal dat die gast met wie je een aantal maanden aan het daten bent meer wil dan slechts daten. Op precies dit omslagpunt komt naar voren dat de man in kwestie een Amsterdams Klootzakje is. Wanneer je op een gegeven moment voorzichtig bij hem polst waar het allemaal heengaat, gaat de trukendoos van het klootzakje open. Veelgebruikte trucs zijn ghosting (niets meer laten horen), ‘het ligt niet aan jou, maar aan mij’ of het allerergste: valse hoop geven zodat hij je nog als booty call kan inzetten.

Klootzakjes gebruiken het feit dat wij onze beginnend klapperende eierstokken en irritante familieleden (‘Kind, wordt het niet eens tijd dat je aan de man gaat?’) graag willen vertellen dat het heus geen hopeloze zaak is. Klootzakjes buiten uit dat we niet alleen willen eindigen met 24 katten en een vruchteloos abonnement op Relatieplanet. Klootzakjes benutten dat we hardleers zijn en blijven geloven dat het dit keer, met deze man anders is… Het enige wat we ertegen kunnen doen is elkaar (single, zoekende vrouwen) waarschuwen wanneer we vermoeden dat ze aan het daten is met een Amsterdams Klootzakje.

Dus. Als je vriendin aan het daten is en je merkt dat:

  •  de man plots niet meer of beduidend minder contact zoekt
  • de man geen voorstellen meer doet om elkaar te zien
  • de man alleen appt/belt in het weekend na 23.00
  • de man last minute jullie dates cancelt
  • de man met je afspreekt in de kroeg, met 10 van zijn vrienden erbij
  •  de man elke dag nog op Happn online komt

Juist ja, Klootzakje alert!

Schermafbeelding 2016-08-26 om 16.17.33Het moppie van deze week is starry-eyed Evelijn, in het dagelijks leven PR manager, hockey-sterretje en altijd in voor een biertje. Wij smullen van haar single blog!

Wat: Klootzakjes
Waar: Amsterdam
Waarom: zodat je eindelijk weet hoe het zit
Website: man-man.nl/het-amsterdamse-vrouwenoverschot

 

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top