OURGROUND
1 Comment

Als Enfant Terrible overleven op de Zuidas!

Ik ben zo’n figuur die zich elke dag in een mantelpakje hijst. Dan reis ik af naar het zuiden van Amsterdam en begeef ik me tussen de bankiers, advocaten en consultants. Elke dag voelt als carnaval waarbij ik verkleed ga als kantoormus. Als ik vrij ben ga ik los en draag ik waar ik zin in heb. Laatst deed ik een drankje op een doordeweekse avond en droeg ik een legging en een navelshirtje inclusief een half dood (knuffel)beest (geen echt bont hoor). Het werd een fantastische avond maar mijn outfit keuze bleek de volgende dag geen verstandige keuze.

“Kan je mij alsjeblieft aanmelden en komen ophalen bij de ingang? Ik ben (nog) lam, heb een navelshirtje aan, ben mijn pas vergeten en heb ook geen legitimatie mee.”

Daar sta ik dan. Niet geslapen, direct door uit de club, mascara tot op mijn wangen en een stevige alcoholwalm om me heen. Mijn werkdagen zijn wel eens beter begonnen. Gelukkig heb ik op mijn saaie kantoor de nodige vermomde DJ’s, activisten en kunstenaars gevonden die me op deze brakke dagen kunnen bijstaan en me kunnen ophalen bij de ingang met mijn recovery set (wat dat is lees je straks). Een avondje doorhalen ben ik op mijn 27ste (helaas) nog steeds niet verleerd. Gelukkig heeft brak op je werk zitten ook een voordeel: het lukt me veel beter om naar eindeloze discussies in meetings te ‘luisteren’.

Hierbij de vijf gouden tips voor als je gaat werken bij een Zuidas-kantoor en wel van een neutje houdt:

  1. Heb altijd Pepermunt, mondverfrisser of Fishersman’s Friend op zak. Niet alleen omdat je op elk moment je grote Tinder-liefde kan tegenkomen maar ook om eventuele alcoholgeurtjes te verdoezelen.
  2. Be prepared met deze ‘recovery set’ in je bureaulade of kluis: Vrouwen: string, panty, jurkje, colbert (liefst zwart zodat het overal bij past), pumps, paracetamol, deodorant/parfum en make- up (minimaal: concealer en mascara). Mannen: reservepak, hemd, das, deodorant/parfum en paracetamol.
  3. Blok standaard van 09:00-10:00 uur voor ‘het behandelen van mail’ in je agenda. Op deze manier kan niemand om negen uur een overleg met je inplannen waardoor je ook niet te laat kan zijn.
  4. Onderzoek van tevoren waar je het beste ‘brak’ voedsel voor de lunch kan inslaan. Dit betekent: lekker vet en ongezond! Zeg “nee” tegen clean eating!
  5. Blijf hydrateren! Kokoswater hydrateert nog beter dan water. Ook isotone sportdrankjes zorgen voor een (tijdelijke) energyboost om de dag door te komen.

En als dat allemaal niet lukt, ga dan ‘thuiswerken’ of zoek een relaxte toilet op een niet te drukke verdieping voor de nodige power naps.

Wat: overleven als enfant terrible op de Zuidas
Waar: Zuidas
Waarom: omdat we allemaal wel van een neutje houden
Website: ZoZuidas.nl

Foto Enfant Terrible © Raymond van Mil

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 91 Articles

1 COMMENT
  1. Roy

    Ik voel en leef met je mee.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top