OURGROUND
No Comments

Als je haar maar goed zit

Salon BMet een zomer vol huwelijken was ik afgelopen tijd meerdere keren bij de kapper te vinden voor een goed gestyle coupe. Want naast een kekke outfit, is die haardos niet geheel onbelangrijk. Echt zonde en bijna tenenkrommend vind ik het als iemand er prachtig uitziet, maar het haar zit in een snel vogelnestje samengebonden. Typisch Hollands en echt niet nodig. Één van mijn favoriete adressen voor een goed gestylde hairdo is Salon B. Ze hebben twee locaties in Amsterdam: één aan de Willemsparkweg en één de Gravenstraat (achter de Nieuwe Kerk). Bij Salon B werken allemaal zelfstandig ondernemers.

Ik zit de eerste keer voor een boho-achtige vlecht in de stoel en kapster Emke vertelt over een Colour shine treatment. Een behandeling waar je haar een megaboost van krijgt waardoor het weer gezond aanvoelt en glans als nooit te voren. Het klinkt alsof het een kleuring is maar dat is het niet en dat spreekt mij direct aan. De eerstvolgende keer dat ik weer aan de beurt ben boek ik deze behandeling. Het mooiste is dat ze het daarna ook stylen. Twee vliegen in één klap dus. Want in de zomer zorgen zon, zee en zwembad dat je haar wel een opkikker kan gebruiken. In de winter ook trouwens, dan is alles dof, dus ook je haar.

SalonBSalon B Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 Ik maak mijn afspraak met Alisa. Bij binnenkomst gaan we eerst aan de hoge tafel zitten waar allemaal lekkere cupcakes op staan. Ze vertelt hoe de behandeling verloopt en daarna gaan we naar beneden. Ik mag plaats nemen in één van de grote ligstoelen waar mijn haar wordt gewassen (incl. hoofdmassage), mega relaxed. Na het kammen van mijn haar kwast ze mijn hoofd vol met de colour shine. Het voelt heerlijk koud aan. Je kunt kleur pigmenten laten toevoegen maar ik doe dat niet en ga voor de ‘clear’ variant. Die kleurpigmenten zijn trouwens geen verf dus die was je er zo weer uit.
Vervolgens wordt mijn haar in folie gewikkeld (heel charmant). Het moet best wel een tijdje intrekken en de afspraak loopt daarom iets uit. Niet heel handig als je on-a-schedule bent. Alisa föhnt het vliegensvlug droog en in model. Mijn haar voelt super licht en gezond aan. En het glanst, niet normaal. Je hebt zeker een paar weken plezier van mooi gezond haar, afhankelijk van hoe vaak je het wast. Wat kost dat? Vanaf €45,- zit je haar weer goed.

Dus mocht je binnenkort een feestje hebben? een huwelijk, je birthday bash, Kerst, het maakt eigenlijk niet uit wat. Boek een Colour Shine treatment. You won’t regret it!

Wat: Colour Shine bij Salon B
Waar: Salon B, Willemsparkweg 30
Waarom: geen vogelnestjes op je hoofd meer maar gewoon een goede coupe!
Website: www.salonb.nl

Salon B Shine ZoneColour ShineSophie

 

Tagged with: , ,
About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top