OURGROUND
No Comments

Amsterdam voor motormuizen

De kick van het snel optrekken bij het stoplicht. Het meezwieren in de bochten en dromerig om me heen staren. Ik houd van motorrijden! Met de huidige wachttijd van zeven jaar op een parkeervergunning in Amsterdam, is de motor een geweldig alternatief. Die kan je namelijk gewoon op de stoep zetten om er vervolgens heel cool vanaf te stappen. Helaas ben ik zelf nog steeds niet stoer genoeg om mijn eigen motorrijbewijs te halen. Bij les 1 lag ik namelijk al – samen met de motor van ongeveer 200 kilo – op de grond. Desalniettemin, inmiddels ben ik wel de beste in achterop zitten.

Scooters vind ik voor luie mensen. Volledig hypocriet natuurlijk want een motor is net zo lui. Maar een motor ziet er toch een stuk stoerder uit en kan ook flink harder. Daarnaast rijden motoren je in ieder geval niet toeterend van je sokken op het fietspad, zoals die super irritante scooters doen.  Naast dat er geen parkeervergunning voor een motor nodig is, heeft de motor nog meer voordelen ten opzichte van een auto. Zo kun je in de stad lekker voordringen bij de stoplichten. Op de A10 rijd je zo door de files heen (wel uitkijken voor automobilisten die hun deur opengooien). Bovendien zorgt motorrijden voor verbroedering. Er geldt namelijk een onuitgesproken regel: motorrijders groeten elkaar. Met een vingertje omhoog, of met een kort knikje. Of ik als achteropzitter mee mag doen weet ik eigenlijk niet, maar ik groet gewoon gezellig mee.

Om te motorrijden moet je wel een flinke outfit bij elkaar sparen en vergeet dat kekke kapsel maar, met een helm zit je haar sowieso belabberd. Daarnaast klinkt een motorpak misschien sexy maar dat is het helaas niet. Je hebt ze wel hoor, die hele mooie strakke lederen pakken, zoals je ze in films ziet. Maar die zijn alleen geschikt voor een land waar het altijd warmer is dan 25 graden. In een land als Nederland is het ‘verstandiger’ een regendicht pak te kopen dan een strak leren pak. Sexy en het woord verstandig gaan sowieso niet samen. Met als resultaat: een soort van zwarte teletubby met een hoge kont en dikke knieen, helaas. Daarnaast sjouw je, eenmaal aangekomen op bestemming, met een helm en pak. Maar dat neem ik bij een anderhalf uur durende file naar het strand maar voor lief. Want daar ben je met de motor in 25 minuten en kun je direct naast het strand parkeren. Jeuy!

Ben jij ook in het bezit van een motor en ben je onze geliefde stad nog niet uit geweest? Rijd dan eens via de naastgelegen dorpjes naar Edam. Een fantastische tocht door de Polder waarmee je in een uurtje weer een portie kneuterigheid en natuur hebt gehad. Begin de tocht in Noord (al een avontuur op zich) en ga dan via Marken naar Monnikendam. Zelfs een stadsliefhebber als ik kan dit waarderen. Vervolgens kom je bij het welbekende Volendam, waar ik zeker even zou uitstappen om naar alle gekke mensen te kijken. Vervolgens rijd je door naar Edam, het plekje bekend van de bolletjes kaas. Om daarna met piepende banden weer terug te vlammen naar ons allermooiste Amsterdam.

Wat: Amsterdam per motor
Waar: op de weg
Waarom: lekker voordringen bij het stoplicht, hangen in de bochten en een stukje buiten de ring verkennen
Website: motorcity-amsterdam.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top