OURGROUND
No Comments

Amsterdam voor €8

Tot mijn grote ergernis ving ik afgelopen weekend een gesprek op. Op het terras, in de brandende zon nota bene, mekkerden twee kroegfanaten over het aanbod op Netflix. Of beter gezegd: het gebrek aan aanbod op Netflix. De één werd laaaaaiend omdat hij potVERDOMME wel bijna €8 betaalde en er niet eens iedere week een spiksplinternieuw (miljoenmiljard-euro-kostend trouwens) nieuw seizoen van het een of het ander wordt getoverd uit de hoed van Hollywood. De ander was óók boos op Netflix. En wel om het feit dat ze de kosten niet met heel haar schoonfamilie kon delen. Iedereen was immers benieuwd naar het nieuwe seizoen van Orange Is The New Black (door deze dame heul incrowd steeds uitgesproken als OITNB. Duurde ook effe voordat ik ‘m doorhad).

netflix

Maar toen, toen werd ik toch best pissig! Want €7,99 is echt geen geld voor topshows, ultiem vertier, dat je ook nog eens met 4 anderen op hetzelfde account kunt beleven! Let ook: deze mensen tikten twee G&T’s van €10 binnen een uur weg. In de volle zon, op een topterras, op één van de mooiste grachten van Amsterdam. Ga toch fietsen dacht ik. Als je zo aan het zeiksnorren bent over frekkin’ acht luttele euro’s die je consumeert in een donker hol, achter je scherm… terwijl je in één van de mooiste steden van de wereld woont en voor meer dan dat bedrag ongeïnteresseerd alcohol aan het wegtikken bent, ben ik je effe kwijt. En toen kwam ik op het idee, om eens te achterhalen wat je precies allemaal kunt ondernemen voor €8, de prijs voor een maandje Netflixen.

1.Oneindig lang zwemmen in het zwembad

Waterratten is het leukste wat er is. Maar het idee van nagenoeg naakte oude mannen en overdadige hoeveelheden chloor stonden me altijd in de weg om in het diepe van een stadszwembad te springen. Niet langer! Het prachtige Zuiderbad heeft me over de streep getrokken. Voor maar €3 euro’s zwem je jezelf hier bijna kapot, de sfeer is gemoedelijk en zijn bijna alleen maar jongelui én geen TL-buislicht. HOEZEE!

2. Potje pingpong

Pingpong is als mediteren. Pingpong is te gek! Her en der zijn er in de stad (vaak wel in de buitenwijken) openbare pingpongtafels te vinden, maar deze zijn vaak vrij oud en gaar en dan stuitert dat balletje helemaal niet lekker meer. SUPER goed plan daarom, dat kunstenaar Rirkrit Tiravanija (uit Thailand) de interactieve kunstinstallatie Tomorrow is the Question heeft geplaatst pál op het Museumplein. Zijn doel: laat de mens meer met elkaar interacteren… middels een potje pingpong dus. Super shiny zijn ze, het blad is helemaal glad dus stuiteren gaan ze en stuiteren zullen ze, die ballen! Spelen is helemaal voor nop en de balletjes kun je lenen bij het Stedelijk Museum. Van die overgebleven €8 koop je een snerpend goede wijn, hatsee!

13392160_10154209593469659_3195750807593279236_o

fotocredits: Glamcult

3. Trust

Tentje op de Albert Cuyp dat werkt volgens het concept “jij bepaalt wat je betaalt”. Er staan dus géén prijzen op de kaart en er wordt géén fooi verwacht. Natuuuuuurlijk misbruiken wij dit soort lievigheid niet, maar mocht je nou even een weekje krap bij kas zitten: in Trust we trust.

5. De “op-goed-vertrouwen” boekenkastjes

Je vindt er één aan het Sarphatipark, één in de Nicolaas Witsenstraat en sowieso ook één ergens bij jou om de hoek. Van die hele kleine, knusse mini boekenkastjes met daarin soms párels van boeken. Soms mag je zo gratis en voor niets meenemen, soms wordt er je gevraagd een €1 te doneren in de brievenbus. Op goed vertrouwen pak jij zo’n lekker boek (ik vond er ooit een hele gedetailleerde feitelijke beschrijving van Wereldoorlog II) en begin je met lezen in de zon op een buurtbankje. Die €7 overgebleven euro steek je in je zak of doneer je aan een fonds.

default_boekenkast.jpeg__800x800_q85_crop_subsampling-2_upscale

 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top