OURGROUND
No Comments

Amsterdam; Walhalla van Sample Sales

Sample sale Amsterdam


Jij bent uitgenodigd voor onze Sample Sale! Exclusieve en unieke samples! Tot wel 70% korting op de nieuwe collectie! Wekelijks zie ik deze uitnodigende teksten, op de facebook van Sample Sales en Outlets. Nergens in ons land zijn er zoveel sample sales als hier in Amsterdam. Als je wilt kan je er elke week eentje bezoeken. Van American Apparel tot UGG. Het klinkt als een sprookje. Naast mijn werk, bij de Houthavens zit zelfs een Sample Sale Club. Een wat?

Ik kan mijn vuurdoop bij de Sample Sale van Supertrash nog goed herinneren. Mijn vriendinnetje en ik hadden gehoord dat het druk kon worden. We gingen al vroeg in de rij staan. Over de drukte was geen woord gelogen. Het leek wel de “Drie Dwaze Dagen”. Op een dag tegelijk. Mijn vriendinnetje, mijn partner in fashion crime, waakte als een hongerige hyena over onze veroverde items. Ik maakte schaamteloos nog een extra rondje tussen de rekken. Designer schoenen voor de helft. Die waren voor mij.
Het meisje naast mij dacht duidelijk hetzelfde. Ik kon nét het laatste paar bemachtigen. Halleluja! Ik wist niet hoe snel ik tussen mijn gretige tegenstanders moest terugrennen. Het voelde als Expeditie Robinson. Het enige wat nog ontbrak, waren Dennis & Nicolette. Toekijkend bij de finish. (En vieze Freddy die dan verliefd naar mij zou grijnzen.) Uitgeput maar zielsgelukkig gingen we die avond slapen. Ik met de designer schoenen naast mijn bed. Ik heb ze nooit gedragen. Ik zou ze nog doorverkopen aan iemand van de Hotelschool. Onderweg ben ik er eentje kwijtgeraakt. 

sale shopping

Deze periode ga ik minder naar Sample Sales. Bang dat ik alles mee naar huis neem. En ik focus even op serieuze zaken. Zo was ik laatst op bezoek bij een jongen uit mijn klas, voor bijles. Terwijl ik mijn computer openklapte, viel mijn oog op de schouw.
Daar stond ze. Mijn verloren designerschoen. Geen sprookjesachtige assepoester taferelen. Ik deed rustig maar mijn ogen spuwden vuur. Vuur, dat ook uit de hak leek te komen. Mijn dure designerschoen fungeerde namelijk als kandelaar.

kaars

Wat: Korting
Waar: In elke winkel, als je het maar weet
Waarom: Omdat we Nederlanders zijn
Website: http://www.stockverkopen.nl/

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top