OURGROUND
No Comments

Amsterdam Marathon: The Walking Dead Live

Het kan geen toeval zijn dat het Amsterdam Dance Event en de Amsterdam Marathon plaatsvinden op hetzelfde moment. Alsof je moet kiezen: op één van de 1001 feestjes een nacht lang losgaan of op één van de 1001 Nike Free Running varianten 42 kilometer lang losgaan. Topvermaak of topsport. Maar is het wel zo verschillend?

Terwijl ik op kilometer 38 sta te kijken naar de live versie van de Walking Dead realiseer ik me opeens dat de wezenloze figuren die om 8 uur ’s ochtends elkaar naar huis sleuren na een geslaagd technofeest waarschijnlijk een betere keuze hebben gemaakt dan Gerad in de verte. Gerard is begin-veertig, maar lijkt nu hij dichterbij komt 65+, en strompelt met een bebloed shirt zichzelf richting de finish, terwijl hij door iedereen wordt aangemoedigd. Hebben we het hier over een topsporter of een complete gek? En waarom wordt die man aangemoedigd in plaats van door zijn vrienden naar huis gebracht. “Dude, je gaat echt niet lekker meer.” Zal Gerard de avond ervoor zijn zoon hebben gewaarschuwd geen drugs te nemen tijdens ADE? Zal hij vol trots hebben verteld hoe hij die 42 kilometer ging lopen? Zal hij een preek hebben gehouden over hoe goed hardlopen voor je is? Terwijl zijn zoon met een koffietje en drie liter water zijn kater wegspoelt, heeft Gerard een maand nodig om bij te komen. Blaren, wonden op z’n borst van z’n dure ademende Asics shirt, ingegroeide blauwe teennagels en een kapotte knie. Fysiotherapie voor het goede doel. ‘Maar wel een marathon gelopen.’  Sticker in je midlifecrisis schrift, Gerard! Pas je op dat je niet dood neervalt?

Die marathonzombies zijn hartstikke gek, en wij zijn hartstikke gek dat we ze aanmoedigen. Het is de omgekeerde wereld. Vergeleken bij een marathon is ADE een gezonde keuze.

Jelmer de boer OURGROUNDJelmer de Boer probeert in een wereld die overspoeld wordt met allerlei goedbedoelde adviezen wat nuance en duiding aan te brengen. Bedankt voor de inzichten Jelmer!

Wat: ADE versus Amsterdamse Marathon
Waar: Amsterdam, where else
Waarom: ter verduidelijking
Website: ade.nl of tcsamsterdammarathon.nl

Foto Jelmer © joycebongers

Tagged with: ,
About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top