OURGROUND
No Comments

Apps die het leven van Amsterdammers makkelijker maken

IMG_2424 fanly fix it 9straatjesonlineapp

IMG_2423

 

 

 

 

 


Wat jullie nog niet over mij weten is dat ik bij een bedrijf werk dat onder andere mobiele apps ontwikkelt. Lekker actueel zeg ik altijd, want zowel bedrijf als mens kan niet meer zonder. Een lijstje van apps die het leven van Amsterdammers makkelijker maken kan om die reden natuurlijk niet uitblijven. Doe er vooral je voordeel mee.

Snip20150403_43Pontveer

Zelf sta ik iedere dag op de pont omdat ons kantoor gevestigd is in Noord. Ondanks dat de pont vrij regelmatig vaart is het toch wel lekker om te weten of je harder of zachter kunt fietsen. Zeker op de weg naar huis. Tot nu keek ik of de groep mensen al de hoek om kwamen fietsen bij de Tolhuistuin om te bepalen of ik moest opschieten. Dat is dus verleden tijd. Ook de tijden van de NDSM-werf en de Tasmanstraat – Distelweg pontjes staan in de app, die zijn ook heel belangrijk want die gaan namelijk minder vaak. Oh, en als jij een pontvaarder bent, een klein verzoek: kunnen alle scooterrijders in het vervolg gewoon effe die motor uitzetten? Merci.


Snip20150403_44WTDNXT

Deze app, waarvan de naam een afkorting is van ‘What To Do Next’ houdt je up-to-date met informatie over upcoming events en de nieuwste hotspots. De informatie is gefilterd op afstand zodat je altijd weet wat er in de buurt gebeurt. Het zijn ‘de Fotomeisjes’ die achter dit lekkere appje zitten. Zij zorgen ervoor dat jij zelf Facebook niet meer af hoeft te struinen. Ook handig is de feature die je direct de route naar jouw place- to-be toont.


Snip20150403_47Fix it

Waar je ook bent, een lekke band komt nooit goed uit. Ook zijn de zwarte vingers die je krijgt van het pielen aan je ketting geen al te beste verschijning. Gelukkig is daar ‘Fix it’. Het is simpel: je hebt pech, je deelt je locatie en iemand komt naar je toe om je fietst te fixen. Alles is mogelijk: van banden verwisselen tot je wiel uit de kreukels halen. De mensen van ‘Fix it’ helpen je uit de brand. Heel relevant voor ons Amsterdammers aangezien het stalen ros onze beste vriend is.


Snip20150403_45Fanly

Mobile Loyalty is een steeds vaker gehoord begrip in retailland. Dit is namelijk de oplossing om ervoor te zorgen dat je winkeltraffic hoger wordt in tijden waar online kopen steeds populairder wordt. De app Fanly beloont gebruikers als ze aankopen doen bij winkeliers die zijn aangesloten bij de app. Bij Sportschool Great heb ik bijvoorbeeld aardig wat puntjes verzameld en daarom krijg ik vouchers voor gratis croissantjes. Het enige nadeel is dat de app nog niet heel soepel werkt. Maar het idee is natuurlijk top! Hier gaan we meer van horen!


Snip20150403_46 9 Straatjes online

De negen straatjes zijn nog steeds te leuk maar o zo druk. Toeristen en grote ketens verpesten de boel als je er even snel doorheen denk te crossen. Met de app van 9 straatjes online kun je op je gemak door alle winkels en producten scrollen. Meestal ontbreekt het bij een retail app aan een goede filter om te zoeken. Hier werk dat heel goed. Van zoeken naar kopen via de app: het gaat super snel.


Wat: apps die het leven van Amsterdammers makkelijker maken
Waar: op je telefoon
Waarom: we kunnen niet meer zonder
Website: App Store & Google Play

Tagged with: , , , ,
About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top