OURGROUND
No Comments

Bakkie met Mr. Ace&Tate


Mark de Lange: deze 31 jaar oude Amsterdammer is mede oprichter van Ace&Tate een fijn nieuw brillenconcept dat betaalbare designbrillen verkoopt. Onder het mom van ‘cut the middle men’ veranderen zij het reguliere brillen businessmodel en verkopen zij hun designs rechtstreeks aan de klant, zonder opticien, dure licentie- of andere rare kosten. Samen met Mark praat ik over de pracht en praal van Amsterdam.

Wat bindt jou met Amsterdam?
Alles! Ik zou nooit ergens anders willen wonen, wel korte periode in andere steden in het buitenland. Maar de basis is en blijft Amsterdam.

Ben je dan ook in Amsterdam geboren?
Nee, mijn ouders woonden in Amsterdam maar zijn net voor mijn geboorte vertrokken naar Laren.

Iets wat jij wellicht ook gaat doen als je later groot bent en kinderen krijgt?
Fuck no. Waarom zou je dat doen? Misschien zodat kinderen kunnen buitenspelen maar buitenspelen kan ook prima in Amsterdam.

Is er dan niks wat je tegenstaat in Amsterdam?
Het enige dat me wel eens tegenstaat is dat het net een dorp is. Je kan nooit ergens zitten zonder dat je een bekende tegenkomt. Er is wel een spot in Amsterdam waar ik anoniem met mijn vriendin kan eten. Een spot die ik niet wil delen.

Dat is balen, want mijn volgende vraag is juist wat jij dé parel van Amsterdam vindt.
Ok, ok…Op dit moment vind ik BAK de leukste plek om uit eten te gaan. Verder is de cocktailbar Hiding in Plain Sight favoriet. Of Van Dobben op de Korte Reguliersdwarsstraat voor een hard puntje ongesmeerd met Filet.

En je favoriete uitgaansplek?
Rose’s Cantina in de Reguliersdwarsstraat vind ik erg leuk: altijd druk, lekker eten en goede cocktails. Next door bij NYX is het altijd een groot feest: een ouderwets zweethol waar je echt kan clubben.

Is er nog iets dat je mist in Amsterdam?
Een echt strand! Blijburg vind ik overrated bullshit. Omdat je aan het brakke stilstaand water ligt, waar de crackpijpen je tegemoet waaien, je struikelt over injectienaalden en gebruikte condooms. Niks voor mij.

Blijburg is dus duidelijk niet jouw favoriete plek in Amsterdam. Wat is jouw favoriete stadsdeel?
West.Veel jonge bedrijven, een mooi park en het Westergasterrein vind ik een van de mooiste plekken van de stad.  Ga vooral eens langs bij
Galerie 33. En een oldie but a goldie: eten bij Cafe Amsterdam, gevestigd in een oud machinepompgebouw. De eigenaren hebben veel van de originele elementen in stand gehouden – super gaaf en niet kil industrieel.

Over inspirerende bedrijven gesproken. Jij bent ook lekker bezig met Ace&Tate. Hoe ben je aan het ondernemen geslagen?
Ik werd er nogal moe van dat ik altijd honderden euro’s kwijt was wanneer ik een bril wilde kopen. De monturen die ik mooi vind waren van over het algemeen gillend duur en vervolgens kreeg ik glazen met talloze verschillende coatings aanboden waar ik niks van begreep. Het resultaat was dat ik voor een schrikbarend bedrag te winkel uitliep. Heel lullig want eigenlijk heb ik maar min 1. En daarnaast volstrekt onnodig want een bril hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Door de wijze waarop de brillenindustrie werkt, is de verhouding tussen de productiekosten van monturen en glazen, en de -veel te hoge- verkoopprijs volkomen zoek. Daarom besloot ik Ace & Tate op te zetten. Wij verkopen een kwaliteitsproduct dat op dezelfde productielijnen als de luxe merken geproduceerd wordt en dezelfde hoge kwaliteit heeft – maar dan tegen een fractie van de prijs en zonder de bijbehorende bullshit. Bij ons kost een bril op sterkte €98.

Als je zo verteld over ondernemen gaan je ogen fonkelen (achter je bril). Is ondernemen het mooiste beroep van Amsterdam?
Ik vind ondernemen (voor zover dat een beroep is) fantastisch omdat het mij in staat stelt om constant met nieuwe dingen bezig te zijn. Vernieuwing is voor mij heel belangrijk; zonder nieuwe dingen te proberen lijkt het leven me dodelijk saai.

Met OURGROUND zijn we van plan om nog veel meer inspirerende Amsterdammers zoals jij te interviewen. Jij nog leuke namen die je zou willen voordragen?
Genoeg! Mijn top drie:

  1. Roderick van der Lee van Unseen
  2. Tieltje van Cafe het Papeneiland. Maar daar moet je geen koffie mee drinken maar een neut of pikketanissie
  3. Willa Stoutenbeek van W Green. Heeft een vernieuwende blik en kent de hele wereld

Bedankt voor je tijd en people uit de top drie: ik kom jullie binnenkort stalken voor een bakkie!

Wat: Koffie met Mark
Waar: Buffet van Odette
Waarom: omdat we Mark een inspirerend figuur vinden
Website: www.aceandtate.com

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top