OURGROUND
No Comments

Bakkie met pakkieroller Teun

Teun van der Laan. Deze tot voor kort nog geitenwollen sok a.k.a. Susteunability is tegenwoordig beter bekend als de uitvinder van Rollology Technology. Een techniek om kleding kreukvrij te vervoeren. Deze techniek heeft hij toegepast in Rollor: een handige ‘tas’ waarmee je je pak kreukvrij kunt vervoeren. Saillant detail: zijn tassen uitvinding is te vinden in het tassenmuseum. Samen met hem praat ik over uitvinden en ondernemen in Amsterdam.

Je bent niet in Amsterdam geboren en getogen. Waarom ben je eigenlijk in Amsterdam gaan wonen?
Omdat ik hier met vrienden kon wonen.

Goh, wat een passie voor Amsterdam!
Haha, ik vind Amsterdam een top stad. Ik ben sowieso een echte Hollander en zou niet in het buitenland willen wonen. Amsterdam vind ik bijzonder omdat er veel gebeurt en er veel inspirerende mensen wonen die wat kunnen.

Zoals?
Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar mensen of bedrijven die ergens goed in zijn. In Amsterdam krioelt het van deze mensen. Ik heb bijvoorbeeld voor Rollor een 3D animatie- en instructiefilm laten maken. Deze filmpjes zijn gemaakt door Amsterdammers. Super praktisch dat ik gewoon naar hen toe kan fietsen en zo gemakkelijk kan schakelen.

Een 3D animatiefilm en een instructiefilm? Is het zo ingewikkeld om uit te leggen wat Rollor is dat je er een film van moest maken?
Nee hoor. In één zin: De Rollor Suitroller is een innovatief product om je pak praktisch en kreukvrij op te bergen omdat we ervoor zorgen dat de stof geen hoek maakt en er geen druk op komt. Kreukels zijn dus niet mogelijk. Dus het kan wel kort, maar ik vind de animatiefilms een extra belevenis geven aan het product Rollor. En de film maakt het visueel direct begrijpbaar. Zonder de instructievideo ziet men niet hoe mooi het product eruit ziet en hoeveel aandacht er is besteed aan design en uitwerking. Ik heb letterlijk weken lang fulltime met mijn moeder aan de keukentafel prototypes gemaakt totdat we een goed idee hadden welke richting we op moesten met het product. Toen dat eenmaal duidelijk werd kon ik met mijn uitvinding onder mijn arm in Amsterdam op zoek naar partners.

Hoe is het om te leven als uitvinder in Amsterdam?
Goed. Toen ik begon met Rollor moest ik het eerste jaar met weinig geld zien rond te komen. In Amsterdam heb je de mogelijkheid om antikraak te wonen waarbij je makkelijk geld kunt sparen. Zo kon ik elke maand geld opzij zetten wat ik nu allemaal heb geïnvesteerd in Rollor.

Slimme manier van sparen! Dus jij bent wel te spreken over anti-kraak wonen?
Nee, het is niet helemaal perfect. Ik woonde namelijk anti-kraak met twintig Roemenen. Ik had de grote fout gemaakt om een keer met ze te gaan zuipen. Dat is hen duidelijk iets te goed bevallen want daarna had ik elke nacht bonzende en roepende Roemenen aan mijn deur: “Tonie party!”. Het was zelfs zo erg dat als ik opendeed ze wel eens knock-out in mijn kamer eindigden waarna ik ze moest wegslepen.

Wat is eigenlijk jouw favoriete stadsdeel in Amsterdam?
Centrum. En dan vooral de oostkant bij de Nieuwmarkt. Als je daar loopt lijkt het net alsof je in een grote dierentuin bent beland. En je kunt er heerlijk eten. Mijn favoriete tent is The Bird. De kip cashew en de Thom Kha Kai zijn echte aanraders. Maar ga er niet naartoe voor goede service, want het personeel stuurt je gewoon weg als je te lang blijft zitten. Een andere parel is Droog design bij Waterlooplein. Je weet wel: niet nat, maar droog. Hier kun je allemaal rare innovaties vinden.

Is er nog iets dat je zou willen veranderen aan Amsterdam?
Sluitingstijden vind ik zo’n onzin. Uiteindelijk moet iedereen toch zelf beslissen wanneer je naar bed gaat? Ik vind dat club- en kroegeigenaren hun eigen sluitingstijden mogen bepalen. Feesten moeten pas stoppen als het niet meer leuk is. En ook winkels zouden flexibele openingstijden moeten hebben. Laat gewoon de markt de openingstijden reguleren. In Groningen gebeurt dit al en het werkt top.

Dat is een mooie tip voor de (nacht)burgemeester! Ik ga proberen of we hem kunnen verleiden voor een bakkie met OURGROUND. Bedankt voor het gesprek Tonie!

Wat: koffie met Teun
Waar: Mem’s, de Pijp
Waarom: omdat we met Teun over boksen wilden praten maar aangezien dat geen zak met Amsterdam te maken heeft, haalde dit helaas de edit niet. Ohja en zijn uitvinding vinden we stiekem ook heel cool!
Websiterollologytechnology.com en rollor.com

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top