OURGROUND
2 Comments

Bakkie(s) met Andy

Andy, deze econoom verruilde haar veilige bankiersleven om singer-songwriter te worden en dit legt haar geen windeieren. Ze was finaliste bij Eric Corton’s Demodock (3FM), halve finaliste bij De Grote Prijs en is nu druk met het opnemen van nieuwe nummers voor haar EP album (Extended Play).

Wat bindt jou met Amsterdam?
Ik houd van de grote stad. Amsterdam is net een filmset. Het is zo mooi: de grachten, de oude gebouwen en het water. Dat vergeet je bijna als je hier een tijdje woont. 

Maar je bent opgegroeid in een dorp. Heb je nooit heimwee?
Nee, ik heb niet zoveel met een dorp. Het mooie aan een stad is dat het groot genoeg is om je te verschuilen als je niet opgemerkt wilt worden, maar als je wel wilt opvallen, is het een ideale plek om meer bekendheid te verkrijgen. Je kan dus zo zichtbaar zijn als je zelf wilt. Ook raak ik geïnspireerd door de stad. Telkens als ik naar buiten loop, gebeurt er wel iets. In een klein dorp gebeurt er geen klap. En dat is niet goed voor een (liedjes)schrijver. 

Sinds wanneer woon je eigenlijk in Amsterdam?
In 2003 ben ik van Noordwijk naar Londen verhuisd. In Londen werkte ik als receptioniste bij Shell. Ik was toen erg naïef en dacht dat wanneer je bij een bedrijf ‘binnen’ was je vanzelf carrière zou maken. Toen dat plan niet leek te werken dacht ik: “Fuck, ik moet echt studeren”. Ik had toen al een poging economie, psychologie en rock academie gedaan. 

De Rock Academie? Is dat niet de droom van elke muzikant in spe?
Misschien wel. Ik was in ieder geval ontzettend blij dat ik was aangenomen. Toch ben ik na een week gillend weggerend. Ik vond iedereen zo goed en wist niet wat ik er deed. Faalangst denk ik. Soms vind ik het jammer dat ik niet door ben gegaan omdat ik theoretische en praktische ervaring mis. Toch ben ik ook blij dat ik twee studies heb afgemaakt. Ik had het idee dat ik serieus moest doen. Soort van bewijsdrang. Ik ben ook nog eens een vrouw dus ik moet me extra bewijzen en vet dik carrière maken. Top 100 zakenvrouwen van NL zoiets. Dat kan altijd nog, maar daar ligt nu niet mijn focus. 

Waar ligt je focus nu wel?
Bij de muziek. Ik ben nu aan het crowdfunden voor een EP met mijn zelfgeschreven nummers, geproduceerd in samenwerking met Song Analytics (Henri Meijer) en sound engineer Don Willard (technicus Beach Boys). Dit doe ik via het crowdfunding platform Voordekunst.nl. Mijn EP gaat City Love heten, met veel songs over Amsterdam. Maar natuurlijk ook over rampzalige liefdesverhalen. 

Hoeveel geld hoop je op te halen?
Ik wil minimaal 8.000 euro ophalen voor de productie. Hiervan betaal ik de studiohuur, het mixen en de muzikanten. Dan is hij nog niet eens gedrukt. Ik hoop dus dat mensen zo enthousiast zijn dat we de 10.000 euro halen. Voor een donatie krijg je altijd wat terug – download van de CD, of fysieke, kaartjes voor de release of een huiskamerconcert. Toch blijft het ook zelf veel investeren; ik steek nu al mijn geld in mijn muziek carrière.

En als je nog wat geld over hebt, waar geef je dat dan aan uit?
Ik ben eigenlijk niet zo van de spullen. Ik geef voornamelijk mijn geld uit aan eten, drinken en dus mijn muziek.

Waar in Amsterdam ga je het liefst uit eten?
Donna Sofia in de Jordaan. Een Italiaan met fucking lekker eten. Ik houd van heel lekker eten, maar ook van niet zo gecompliceerd. Bij Donna Sofie werken van die kerels die hun eigen gang gaan en bij wijze van spreken zeggen dat je toch lekker ergens anders moet gaan eten als het je niet bevalt. In het Italiaans-Engels dan, want Nederlands spreken ze niet. 

En waar in Amsterdam wil je nooit gevonden worden?
Achter de ramen. 

Is daar een kans toe? Alles voor de muziek zeggen ze toch?
Er zijn grenzen.. 

Wat: biertjes met Andy
Waar: Mem’s, de Pijp
Waarom: omdat wij zijn fan van Andy en hopen dat die 8.000 euro snel binnen geharkt worden. Helemaal na het bekijken van deze toffe video. Hopelijk jullie ook en dan hoeven we Andy nooit achter de ramen in Amsterdam te zien!
Website: Sidewalkconcert.com

About the author:
Has 91 Articles

2 COMMENTS

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top