OURGROUND
No Comments

Ohello – Daten met ballen

OURGROUND liefdeOm mij heen boekt menig mens successen via dating apps. Mijn huisgenoot is dolgelukkig en heeft haar prins gevonden via Happn. Vriendin X woont inmiddels samen na een uit de hand gelopen Tinderdate. En ik? Ik besluit de ene maand dat deze apps totale nonsens zijn om de volgende maand na een nieuw succesverhaal van een vriendin toch weer hoopvol te gaan swipen. Het krijgen van matches is niet het probleem. Mijn grootste frustratie is dat die verdomde matches vervolgens zwijgend aan de andere kant van de lijn blijven zitten. Hallo? It’s me. Nee, dit is niet het nummer van Adele. Ik vraag mij gewoon af waarom het zo stil blijft? Naast het ‘wel liken maar niets zeggen fenomeen’ is er het het ‘twee weken lullen maar waar blijft de date’ verschijnsel en het ‘ ik laat alleen iets horen op dubieuze tijdstippen’. Zelf weiger ik trouwens als eerste iets te zeggen of als eerst een voorstel voor een date te doen. Zijn wij vrouwen dan te bang?

 

tinder sharonWaar veel alleen praten over het dating leed, besloten twee Amsterdamse slimmeriken iets aan deze frustraties te doen. Zij hebben een nieuwe app gelanceerd: ‘Ohello’. Dit is een app waar je wel een beetje ballen voor nodig hebt. Want waar jij je eerst kon verschuilen achter je mooie praatjes, spreek je nu al binnen 45 minuten af. Net als bij Tinder en Happn,verschijnen verschillende koppen in een straal van 2km op je scherm. Spreekt de verschijning je aan, dan geef je de persoon een dikke Hello. Dan wordt er een verzoek voor een date verstuurd. Gaat hij of zij in op je verzoek, dan kiest de app een locatie in het midden waar de ontmoeting plaats zal vinden. Wel zo makkelijk als je een besluiteloos persoon bent. Of wanneer je dagen nodig hebt om met een openingszin te bedenken. Precies 30 minuten voor tijd gaat de chat open, om nog even te kunnen zeggen dat je iets later bent of om iemand nog keihard af te pissen. Dit is echter niet de bedoeling van de makers, maar het is wel handig als je toch je zenuwen niet onder cotrole kan krijgen voor zo’n een snelle ontmoeting. Als de date dan plaatsvindt sluit de app en kan je elkaar leren kennen. Is het zo gezellig dat je elkaar niet meer kan los laten, dan mag je het uit de hand laten lopen en de avond of nacht zo lang maken als jullie zelf willen.

 

Maar wat als iemand je een verzoek stuurt op het moment dat jij op je luie zondag, net iets te katerig en met je gezicht in de kreukels op de bank ligt? Dan blijft de persoon in kwestie gewoon op je scherm staan en kan je op een ander tijdstip alsnog ingaan op het verzoek. Op een moment dat je iets flatteuzer voor de dag kan komen. Het hoogtepunt van deze app vind ik dat je iemand aan het einde een review kan geven. Zo kan het volgende slachtoffer zien of hij wel echt lijkt op zijn foto’s of dat hij ze gewoon ergens van een toy boy Thursday blog heeft afgehaald.

 

tinder sharon2Sceptisch als ik ben over dit soort alleen-op-uiterlijk apps, ben ik toch verrast door deze frisse wind in dating-app-land. In 1 week tijd weten de makers Brian en Daniel al 114 ontmoetingen te regelen. Blijkbaar werken snelle, enthousiaste en ongedwongen ontmoetingen! Dankzij Ohello hoef je je niet meer druk te maken over je openingszin. Je hoeft geen ellenlange gesprekken met elkaar te voeren om te bedenken of iemand echt leuk is. Nu kan je meer niet om een verplichte ontmoeting heen en gaat er toch nog eens serieus gedate worden. Je kan niet meer na een paar drankjes laffe teksten sturen als: “waar ben je”. Gewoon de app downloaden en wat moed verzamelen. Want zeg nou zelf, wie wordt er niet blij van een spontane ontmoeting op een zaterdagmiddag?

 

sharonSharon zien we meer dan eens helemaal kapot gaan tijdens onze webshow De Sigaar. Of ze nu met een vis in haar bakkes geslagen wordt of zich helemaal klem zuipt om de challenge te winnen, ze blijft een bloedtopper. Naast de webshow kruipt zij maandelijks in de pen voor OURGROUND. Deze prachtige sportieve chick staat graag met ons tot in de late uurtjes het Amsterdamse nachtleven onveilig te maken en andersom wij ook met haar! 

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top