OURGROUND
No Comments

Top 3 bioscopen Amsterdam

Wat te doen met je Valentijntje?
Als je dat nu nog moet gaan bedenken, ben je bijna dik vet te laat. Alle tafels voor 2 met romantisch kaarslicht zijn al gereserveerd, een foto van jullie samen bij zonsondergang in Kaapstad op canvasje laten drukken wordt nooit op tijd geleverd en jezelf in een lingeriepakje hijsen met een wit winterlijf zit waarschijnlijk ook niemand op te wachten. Daarbij is het is stormachtig, koud en nat. Tijd voor popcorn, M&M’s, Fanta en tasten in het donker.

1. Meest romantisch

the movies
Diner and a movie, ja daarvoor ga je zeker naar The Movies op de Haarlemmerstraat.  De bioscoop, zeker zaal 1, het restaurant en de toiletten zijn in zeer klassieke, romantische, beetje Frans achtige stijl behouden. Het aanbod van The Movies is ook heel gevarieerd, ook voor de laatste releases kun je er terecht.

2. Beste popcorn

popcorn-bios

Ik ga altijd naar de bios voor de combinatie film en zoute popcorn en ik ben hier zeer kritisch in. Wat mij betreft wint Pathé deze battle nog steeds keihard. De popcorn is lekker zout, knisperend en in grote hoeveelheden te bestellen. Als je een auto hebt, rij dan op zondag vooral naar de Arena, want de schermen zijn daar gewoon het grootst en het best. Tuschinski heeft trouwens geen popcorn, omdat ze zoveel last hebben van muizen. Die zaten op een gegeven moment in mensen hun tassen…

3. Meest bijzondere films

eye

De meest bijzondere films worden vertoond in de filmhuizen. Ik ga graag naar Rialto in de Pijp, vooral omdat het in de pijp zit, lekker dichtbij huis. Franse film, cultfilms en filmhuisfilms kun je hier bekijken. Minpunt, ze hebben geen popcorn. Pluspunt, ze hebben wijn die je mee mag nemen tijdens de film.

Maar de beste beleving is toch Eye, in Noord. Het is zo’n uitzonderlijk prachtig gebouw, dat de weg er naartoe al een feest is. Fietsend naar Amsterdam Centraal, vervolgens op de pont zie het Eye gebouw al naar je lonken en eenmaal binnen is het uitzicht terug op Amsterdam net zo adembenemend.

Wat: bioscopen Amsterdam
Waar: door de hele stad
Waarom: films kijken en popcorn eten
Website: themovies.nl, Eye agenda, Pathé agenda Amsterdam

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top