OURGROUND
No Comments

Beste buurtjes, willen jullie alstublieft gaan scheiden!

Zondagavond in de Baarsjes. De parkietjes tjilpen zachtjes, de airbussen zoeven kalmpjes over, alles pais en vree.

Ineens hoor ik een luide ietwat studentikoze mannenstem: “Jezus wat ben je toch een K@*”ERWIJF, dat is helemaal niet waar, TERING godverdómme waarom doe je altijd zo!”. Wow, uw OURGROUND reporter schiet acuut wakker uit haar zondagse modus. Toegegeven, het afluisteren van vreemden is een van mijn hobbies maar dit heeft niets meer te maken met onopgemerkt oorgetuige zijn. Al snel bevinden mijn anderen buren en ik ons zomaar ineens in zeer luid afgestelde aflevering van Jerry Springer, Beverly Baarsjes stijl. Het is een tijdje stil maar al snel hoor ik een vrouw krijsen: “Jij moet zelf eens normaal doen KLOOTZAK! Je zuipt en je ruimt niks op!”. Al snel daarna hoor ik hetgeen wat dus blijkbaar nooit wordt opgeruimd stukvallen. Zonde, denk ik nog. Maar die gedachten worden overstemd door de buurman: “Whaaaah! Jij bent echt zo’n tý-fus-hoer, nooit luister je naar wat ik zeg, alleen maar commentaar, het is zo niet eerlijk!” (ik verzin dit niet!)

Het gaat nog even door en het loopt zo uit de hand dat ik overweeg om 112 te bellen. Maar ja, wanneer doe je dat? Waar loopt de grens tussen leven-en-laten-leven en dit-gaat-helemaal-niet-lekker? Ik besluit ze te laten aangezien dit niet lijkt op een geval hulpeloos vrouwtje wordt eenzijdig uitgekafferd. Haar woordenschat en toonhoogte doen niet onder voor die van hem. Ze weten duidelijk allebei hoe ze met dat oorlogsbijltje moeten hakken. Maar toch.. ik krijg het er op afstand warm van.

Dan is het even stil. Maar vijf minuten laten hoor ik een sirenes in de buurt stoppen. Zou het.. ? Het checken van P2000 (Jaja er schuilt een nerd in mij) levert me niks op aan informatie. Ik zal het nooit weten want daadwerkelijk naar buiten gaan en om de hoek kijken kan ik net niet verkopen aan mezelf.

Hoe deze ruzie ook mag zijn beslecht: bij deze wil ik mijn overburen, ergens aan de Witte de Withstraat, voorzichtig doch dringend vragen een dikke punt achter hun relatie te zetten. Dit noemen wij namelijk DISFUNCTIONEEL. Vraag maar aan dr. Phil. En snel uit elkaar ook, vóórdat het een gevalletje familiedrama wordt. Want zeg nou zelf, dat is toch iets wat alleen heel diep in de provincie gebeurd?

Wat: relationele stront aan de knikker
Waar: ergens in de Baarsjes
Waarom: omdat zij nooit luistert en hij nooit opruimt
Website: relatieproblemenadvies.nl/relatiescan/

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top