OURGROUND
No Comments

De beste werkplekken van Amsterdam

Sinds we allemaal van de slash generatie zijn, willen we naast wat afwisseling in een baan (we zijn immers model/acteur/schrijver/yogajuf/deejay engazomaardoor), ook niet iedere dag meer op hetzelfde kantoor zitten. Niet iedere dag achter dat ene bureau, op die ene stoel, met altijd dezelfde pranks van je collega’s. Nee, om de creativiteit wat te prikkelen willen we regelmatig een nieuwe omgeving… Verandering van spijs doet eten, toch?

Omdat macbookjes zó mee te nemen zijn en we de Coffee Company inmiddels wel kennen, geef ik je hier mijn favoriete plekken om te werken of een meeting te plannen. Met gratis wifi en waar je niet weggekeken wordt als je in twee uur maar één koffie bestelt.

Generator Amsterdam en bar Nescio, Oost
Gelegen in een prachtig voormalig Universiteitsgebouw hangt er bij Generator nog steeds een learning spirit. Ga in het Auditorium zitten, een voormalig klaslokaal met de oude schoolbanken er nog in. De zaal is een prachtig huwelijk tussen vroeger en nu, met een indrukwekkende lampconstructie van reageerbuisjes, abstracte illustraties op de muren en prachtige glas-in-lood ramen. Door het geweldige design, de Stooker Coffee en overal stopcontacten voor je laptop maak je zeker indruk op je (zakelijke) date. Na je meeting direct overgaan op gin-tonics is ook een optie.

Schermafbeelding 2016-07-03 om 22.03.39

CT Coffee&Coconuts, de Pijp
Retepopulair, harde muziek en druk. Ondanks dat blijft Coffee and Coconuts een toppertje. Ieder Amsterdammer kent het inmiddels wel, maar op internationale zakenmeetings maakt deze toko nog veel indruk. De fijne hoge ruimte met een prachtig natuurlijk interieur (veel planten en natuurtinten) blijkt voedend voor je (of in ieder geval voor mijn) geest. Daarbij is de kaart ook heel erg fijn en betaalbaar.

The Student Hotel (city/Oost)
In plaats van donker feesten en nooit meer naar huis kun je nu werken en nooit meer naar huis in The Student hotel, gevestigd in het oude Trouwgebouw. Charlotte schreef er al over op OURGROUND, een knap staaltje interieurarchitectuur en een hele inspirerende omgeving. En.. ook hier opent een Vondelgym! #winning

Schermafbeelding 2016-07-03 om 22.09.07

Zoku
Deze nieuwkomer heeft hele fijne en knusse zitjes, neergezet in huiskamer stijl. Persoonlijk vind ik het een verademing om mijn bureau eens af te wisselen met een lekkere grote bank, en die zijn hier zat. De bar is indrukwekkend lang, je kunt met 20 man naast elkaar zitten werken. Dat levert zeker een goede instapost op en mogelijk hét goede idee na die brainstorm.

Schermafbeelding 2016-07-03 om 22.04.40

Bouncespace, West
Al eerder vernoemd op OURGROUND; Bouncespace is een toffe hub met een aantal grote voordelen. Je drinkt er Lot Sixty One koffie, je werkt aan en op interieurproducten van het coole MADE.COM, je kunt jezelf ook nog een nieuwe coupe aanmeten bij Bubblekid én je zit strategisch goed naast Vondelgym (voor de liefhebbers van gespierde mannen en vrouwen). 

Wat: Flexplekken in Amsterdam
Waar: overal in de stad
Waarom: werken op een plek is ook maar saai
Website: klaarmetpranks.nl

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top