OURGROUND
No Comments

3 x in de week high?

Higher than the Empire State, 3 x in de week en het voelt fan-tas-tisch. En nee, voordat je van plan bent de Jellinek Kliniek te bellen, het is niet de schuld van de crack-cocaine of één of andere designerdrug. Het is is de dubieuze “schuld” van Barbara’s Angels. Want sinds ik vier weken geleden ben begonnen bij haar boutique gym High 45, word ik nog vóór de wekken van half 7 (seriously) wakker en sprint ik als een gazelle naar de Skill Mills op de Weesperstraat. Dit heeft nog geen man, geen puppy of bouwvakkersteam met vijf elektrische boormachines OOIT voor elkaar gekregen. 

80e8fc4e-f383-4ce0-a9c6-78d2b26a2ddd

Zoals ik in de vorige blog vertelde ga je tijdens de High Intensity Trainingen (HIT) 45 minuten lang he-le-maal naar de ballen. Maar niet in de slechte zin van het woord. Integendeel. Believe me: want na zo’n 12 lessen achter de kiezen ben ik een soort van geschifte ambassadeur van dit concept geworden. Wat ik de zieltjes vertel die ik probeer te overtuigen? Here we go:

532045de-5f7b-483b-a8cf-6a9c1a4c7e78

  1. De training van 7 uur in de ochtend is mijn lievelings. Je sprint dus als een gazelle je bed uit om vervolgens verder te gaan op één van de Skill Mills into box jumps, into jump squats. Het is dus een rennen en vliegen en zweten, 45 minuten lang. Maar omdat je nog zo slaapdronken bent als mol in winterslaap VERGEET je dit dus allemaal. Alleen de prettige verzuring in mijn lijf einde dag, herinnert me aan mijn HIT perikelen van die ochtend. Ook fijn: meeste ochtendlesjes duren een vol uur. Dat kwartiertje extra gebruik ik om mezelf te trakteren op een heerlijke groente-omelet.
  2.  Even over die Skill MillsSay what, inderdaad. Dat zijn dus een soort tred-mills die aangedreven worden door je eigen power. Jij bepaalt dus zelf hoe diep je de work-out in gaat. Voelt heel natuurlijk en beheerst, een beetje alsof je de hele wereld onder controle hebt (nouja, sort of). 
  3. Cardio en kracht gaan in de mix. Waar bij mij tijdens krachttraining vaak het gevaar bestaat dat ik snel te bulky wordt, en cardio niet echt strakker maakt, is deze combi ziek effectief. De dumbells zijn licht in gewicht (vanaf 4 tot ongeveer 12 kilo), waardoor je de oefeningen snel achter elkaar kunt uitvoeren. Na zo’n 4 weken merk ik dan mijn spieren langer en sterker worden.  Zelfs die abs komen door, yeah YEAH, HELL YEAH.
  4. De mensen zijn alleraardigst, net zoals de ambiance en het systeem om een spot in een klasje te reserveren. De sfeer in een sportschool is echt superbepalend voor mijn motivatie. Vooral in de ochtend wil je echt het liefst door een vrolijke snuiter begroet worden. En dat zit hier wel snor. Ook de begeleiding vind ik top. Wanneer ik even niet zo lekker ga tijdens knee raises, wordt er meteen gevraagd of ik misschien last heb van een hamstring blessure én er wordt enthousiast gecoacht, zonder irritant te zijn (die scheidslijn is dún, vertel ik je).  

fed87285-3f69-4790-b9b7-06d636bfeafb

Als ik nou echt een kleine domper zou moeten noemen, dan is dat het voedingsschema waar ik me deze 6 weken aan moet houden. Veel kip, veel groen, veel ei. En het is nou niet dat ik dat allemaal niet te pompen vind, het is meer het feit dat ik chocola en dimsum en wijn en cappuccino’s wil. Komt goed, komt goed. Eeeeven wat strenger zijn en dan hoop ik jullie over twee weken een stel superabs te kunnen showen. Promise.    

Wat: zweten zoals je nog nooit hebt gezweet
Waar: High 45, Weesperstraat 10
Waarom: I get high everytime I do this shit
Website: gratis proeflesje?

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top