OURGROUND
No Comments

Citinerary goes PRINT!

OG-CitineraryEerder hebben we al geschreven over Citinerary, het internationale netwerk met als ijzersterke motto ‘A City Made By People’. Citinerary viert online, via de blog, stadscultuur en stedelingen. Dat moedigen wij als city girls natuurlijk alleen maar aan! De very likeable oprichter Robin Cox heeft een droom: het uitbrengen van een print magazine over stadsleven en cultuur. Hij voegt de daad bij het woord en is hiervoor een crowdfunding campagne gestart. Waarom zouden we deze jongeman helpen bij het realiseren van zijn droom? 

Persoonlijk ben ik een sucker voor print, het gevoel van papier (sorry bomen) en de geur… Heerlijk! Daarbij neem ik een printmagazine iets behendiger mee in bed of bad dan mijn laptop. Ook als cadeau geef en krijg ik graag een magazine. En dan het liefst niet een van de geijkte titels maar een design en intellectueel verantwoorde die je gerust op de koffietafel kunt laten slingeren. 

OG-CIT

Wat gaat het magazine ons laten zien? Het geeft ons een kijk op hoe steden worden tot wat ze vandaag de dag zijn en hoe mensen leven in hun stad. Wat motiveert urbanites en hoe dragen ze bij aan het stadsleven? Deze verhalen weet Robin bij elkaar te verzamelen samen met een internationaal team van zogenaamde city correspondents. Dit geeft mooie buurtportretten, interviews met local heroes, reportages over bijzondere festijnen, en inzicht in trends en ontwikkelingen. Het belooft een fijn tafel (of bad of bed)exemplaar te worden van wel 200 pagina’s, met de mooiste kiekjes en fijnste verhalen.

OG-CIT2
Madrid by Erea Azurmend

De drukversie gaat de beste (bestaande en nieuwe) verhalen laten zien uit 5 steden, te weten Amsterdam, Bucharest, Madrid, Minneapolis en Rotterdam. De ambitie is om deze twee keer per jaar uit te brengen, maar daarvoor zijn natuurlijk doekoes nodig. Over 6 dagen stopt de crowdfunding campagne op Kickstarter, en moet er €20.000 zijn opgehaald. Dus mocht je net zo van mooie print magazines houden als ik: keer je spaarvarken nog een keer om en ga naar de website!

 

Wat: A City Made By People Print journal
Waar: Kickstarter
Waarom: iedereen houdt van mooie tafelmagazines
Website: Citinerary.net

 

 

 

 

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top