OURGROUND
No Comments

CityHub – Hotel in Amsterdam

CityHub Amsterdam

Laatst mochten wij, van OURGROUND, in een nieuw hotel in de stad slapen.

De zogenaamde CityHub. Heerlijk! Uit logeren in eigen stad. Ik stapte met mijn rugtasje en mijn tandenborstel onder mijn arm op de fiets richting Oud-West. Want daar zit dit nieuwe hotel concept, op de Bellamystraat. Eenmaal binnen werden we hartelijk ontvangen door eigenaar en gastheer Sem Schuurkes. Hij legde mij en mijn buitenlandse vriend (om de toeristische ervaring nog wat te versterken) uit hoe het allemaal in zijn werk ging.

We kregen een bandje, waarmee we de deuren konden open maken en drankjes konden bestellen. Daarbij werd ons de bijbehorende app uitgelegd. In de app stonden allemaal dingen die te doen zijn in het Amsterdamse en er zaten functies in waarmee de sfeer in de kamer kon bepalen, zoals de muziek en de kleur van het licht. Dat laatste werkte overigens nog niet optimaal, maar dat kon gelukkig de sfeer in de kamer niet bederven.

CityHub is een initiatief van studievrienden Sem Schuurkes (32) en Pieter van Tilburg (29).  De jonge ondernemers stelden zich als doel de traditionele hotelervaring beter te laten aansluiten bij de huidige tijdsgeest en technologische mogelijkheden.

Voor het bezoek aan een stad voor een weekend, uitermate geschikt. Alle gemakken van een hotel zijn daar; een goede (gedeelde) douche met gouden kranen, een lekker bed, een lobby om te socializen (ook met andere gasten), een bar en een locatie midden in de stad. Als je een stad bezoekt, merk je toch vaak dat je nauwelijks verblijft in je dure hotelkamer en Airbnb kan soms net iets te veel ‘gedoe’ zijn. De kosten van een ‘ Hub’ beginnen vanaf €50. Let wel op dat je tas niet te groot is, want er is geen ruimte voor een spaceshuttle koffer.

Goed, tas neergelegd op een plank, tijd om te relaxen. We klommen naar boven, we hadden een boven cabine. Ik dacht dat ik lichtelijk claustrofobisch zou worden, maar dat bleek ongegrond. Door het licht leek de cabine redelijk ruimtelijk.

Honger! Op naar de Spaghetteria om de hoek. Na het heerlijke eten en een aantal biertjes rolden we zo weer terug de Hub in. ‘s Morgens werden we gewekt door de CityHub app, we checkten uit, kletsten nog wat met de aardige mensen die daar werken en stapten de fiets weer op, terug naar het normale leven.

Wat: slapen in Amsterdam
Waar: CityHub – Amsterdam Oud-west – Bellamystraat
Waarom: omdat als je een stad bezoekt niet veel ruimte nodig hebt, maar wel meer comfort wilt dan in een hostel
Website: cityhub.com

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top