OURGROUND
No Comments

Deze cursussen wil je binnenharken

Schermafbeelding 2015-05-11 om 23.56.29“Ons doel is mensen te helpen bij het verwezenlijken van hun ambitie. Een studie afronden naast hun baan. Dat is de stok die wij aanreiken. Die stok dat zijn wij, de lat, die bepaal jij”. Ik knik instemmend terwijl ik naar de televisie kijk. Aan jezelf werken vind ik helemaal top. En dat vínd ik niet alleen, ik bén ook echt een pro in opleidingen-harken. Van een zeer serieuze Green Belt training tot een meditatieworkshop met Tijn Taube; ik kan niet genoeg kennis mijn brein laten binnen sijpelen.  Maar van de gemiddelde NCOI cursus gaat mijn hart niet sneller kloppen. Waarvan dan wel? Check hier mijn drie tips voor de mens die graag wat wijzer wilt worden:

  1. College Club – Beurs van Berlage
    Zat jij vaak brak in college en wil je nu je geheugen opfrissen? Of je wilt toch meer weten over geschiedenis maar koos destijds voor bedrijfskunde omdat je vrienden dat ook deden? Voor alles van dat is er nu College Club. In de avond bieden zij fijne colleges aan, speciaal voor young professionals, gegeven door meesters in hun vak. Denk aan: Griekse mythologie, helden en schurken uit de vaderlandse geschiedenis en het maakbare brein. 

Schermafbeelding 2015-05-12 om 00.04.41

  1. De Wim Hof methode – DNYS
    Ben jij klaar met de gebaande paden wanneer het om zelfontwikkeling gaat? Geïnteresseerd in waar jouw lichaam allemaal tot in staat is? Geen mietje wanneer het gaat om kou? Kom dan naar De Nieuw Yogaschool. Hier kun je namelijk een workshop volgen van Sijbrand Maal over de Ice Man methode van Wim Hof. Je hebt vast wel eens van de beste man gehoord: bijna nakend beklom hij blootsvoets besneeuwde bergen en zwom onder een 40 centimeter dikke ijslaag door. Hoe? Omdat hij zijn autonome zenuwstelsel kan bereiken en zijn immuunsysteem bewust kan beïnvloeden. En dát, dat kun jij nu ook leren. In de workshop van Sijbrand Maal leer je hoe je door kou, meditatie en ademhaling, jouw lichaam kunt helpen optimaal te functioneren. Ik vond het de leukste workshop die ik dit jaar heb gevolgd en sta nu dagelijks onder de koude douche, spring zonder blikken of blozen in ijskoud water en heb het ineens nooit meer koud: de crop-top kan ook aan in de winter! Zelfs mijn verkoudheid is verdwenen. Say yes to the Ice Man Challenge!

 

  1. edX – Online
    Je hoeft natuurlijk niet de deur uit of in Amsterdam te zijn om jezelf met de nodige kennis te verrijken, want ook online kun je je hart ophalen! Het online platform edX maakt het mogelijk om bij de beste universiteiten colleges te volgen. De beste? Yep, zelfs bij een universiteit als Harvard! En het mooie: het is niet mega duur. Je mag zelf bepalen hoeveel je de cursus waard vindt en dat bedrag betalen. Voor de gierige Hollander: dit staat dus niet gelijk aan ‘gratis’. Ik ben zelf vol goede moed begonnen met Anatomie, maar moet zeggen dat het wel enige discipline vergt om zelf braaf wekelijks de colleges te volgen. Hoe dan ook, dit is té interessant en het aanbod is té breed om over te slaan.

Wat: toffe trainingen en cursussen
Waar: De Nieuwe Yoga School, thuis of in college
Waarom: omdat het tof is om nieuwe dingen te leren
Website: denieuweyogaschool.nl/de-wim-hof-methode

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top