OURGROUND
8 Comments

De Bikram Battle

Na een aantal jaar zweten op een tapijtvloer met een champignon cup-a-soup geur zijn ze daar dan eindelijk: de Bikram yogascholen die wel wél hygienisch aanvoelen! Maar welke is nou het beste? Ik als experience junkie probeer ze uiteraard allemaal uit.

Forty Degrees zit nu een jaar op de Overtoom. Een mooie, cleane en vriendelijke yogastudio met een verrassend divers yogapubliek. Modellen, tokkies, oma’s, scholieren, dan al niet autochtoon; alles komt hier binnen. De eigenaar is een echte Amsterdammer met een no-nonsense mentaliteit. Wellicht is dat de reden dat het publiek beter verdeeld is over mannen en vrouwen dan bij de andere scholen. Er is hier niets zweverigs te halen, wel een heerlijke workout, rust en stilte. Geen sekte, geen Goeroe’s en geen ego’s. Fijn!

Iets verder op de Overtoom zit Absolute Yoga, sinds januari 2013. De yogaschool ziet er prachtig uit: strak zwart met roze letters een een mooie tearoom achterin. Absolute is een tikje ‘girly’ en Amerikaans, gelukkig houd ik wel van een roze glitterwaterval. Daarbij is de school extreem ingesteld op gebruiksgemak, je hoeft geen eigen yogamat en handdoek mee te nemen. De douches zijn voorzien van zeep en de kleedruimte van een föhn, wattenstaafjes en zelfs een stijltang (??!). Ideaal voor als je daarna nog de hort op moet.  Daarnaast bieden ze naast de gebruikelijke Bikram sessie ook andere vormen aan, één met meer variatie, en een verkorte versie van 60 minuten in plaats van 90.

Bikram Yoga, de eerste Bikram Yoga studio in Nederland is te vinden in het Centrum en in de Pijp. Inmiddels schijnt de tapijtvloer vervangen te zijn door een betonnen yoga vloer (thank god). Het is alleen nog steeds verboden na de les zeep of deodorant te gebruiken. Normaliter ben ik erg loyaal aan degene die ‘eerste is in zijn vak’. Echter in een les waarin je zo’n twee liter zweet is dit zeep verbod voor mij echt wel een reden om naar bovenstaande scholen te gaan. Daarbij hangt er iets meer een incrowd sfeer, daar moet je van houden.

So pick your fav en zweet ze!

 

Wat: Bikram yoga, the battle of the studio’s
Waar: Korte prinsengracht, Overtoom en Ceintuurbaan
Waarom: voor een lekker potje zweten
Website: fortydegrees.nl, absoluteyoga.nl, bikramyoga.nl

 

About the author:
Has 114 Articles

8 COMMENTS
 1. Suzanne

  Helemaal mee eens! Vond Absoluut ook super, en Bikram Yoga wat smoezelig.

  Schijnt ook een goede te zitten op de Postjesweg!

  1. Jolien

   Oh die moet ik dan ook eens uitproberen, thanks!

   1. Dave

    Er zijn nog 2 andere plekken waar je hot yoga kunt doen: – hot flow yoga; en bij club sportive hebben ze ’t ook als groepsles.

  2. Sasha

   Je bedoelt zeker YogoY. Maar hebben die dan ook ‘hot yoga’ lessen?

  3. Daniel

   Dank dat je Yagoy bedoelt? (Hoek Postjesweg/Hoofdweg) Die hebben wel een “Sweat & Flow” klas, maar dat is geen hot yoga. Overigens wel een HELE fijne yogaschool!

 2. Lianne

  Wat een leuk stuk – en Huub & Forty Degrees zijn top! (In Rotterdam nog steeds vloerbedekking helaas – dat feit negeer ik een beetje voor mijn eigen gemoedsrust)

 3. Humita

  Hey Jolien. Wat een leuk stuk kom ik toevallig tegen. Ben een groot fan van Bikram yoga en ben het zeer met je eens.
  Nou ga ik toch af en toe naar de Ceintuurbaan omdat de ligging voor mij wat gunstiger is en het uiteindelijk om de yoga zelf gaat :)))) x

 4. Jolien

  Haga wat leuk Humita! En dat is helemaal waar ; )

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top