OURGROUND
1 Comment

De Gelijkgekleden

 

ourground gelijk1 ourground gelijk2 ourgroud gelijk3
Wat een schijtweer. Klagen over het weer kunnen wij Hollanders als de beste. Maar echt, we verachten ons klimaat, zei het wel met trots. Want we weten ons er wel naar te kleden: parka’s, laarsjes en beanies zijn Amsterdamse en helaas ook onze zomertrends. Toch heb ik de laatste tijd een aantal koppels gespot die deze regen-trend naar een hoger plan tillen. Ik noem ze de gelijkgekleden.

Dit zijn de mensen die wanneer de eerste regendruppels vallen naar hun matching regenjas grijpen om hier vervolgens mee door het Amsterdamse stadscentrum te banjeren alsof ze tezamen zijn gesmolten. Je kent ze vast; het zijn de actieve dagjesmensen die hun identiteit lijken te hebben verruild voor een 2-voor-de-prijs-van-1 regenjas.

 Screen Shot 2016-08-03 at 10.08.24Na mij te hebben verwonderd over deze regenjas invasie in Amsterdam, heb ik besloten om dit fenomeen eens beter onder de loep te gaan nemen. Zo ben ik deze ietwat vreemde koppels gaan onderzoeken. Want een prangende vraag bleef mij achtervolgen; wat zijn de drijfveren voor deze mensen? Na een tiental koppels te hebben ondervraagd kon ik de conclusie trekken dat het dragen van een en dezelfde regenjas een vreemde metafoor blijkt te zijn voor veiligheid en ware liefde, wat eigenlijk toch wel heel erg zoet is. De meeste gelijkgekleden kochten deze jassen na een belangrijke gebeurtenis in hun leven samen: een kind, een verhuizing of het langverwachte pensioen. Dus, don’t hate haters, want wie weet lopen jijzelf en je partner in crime op een dag vol trots rond met zo’n kek jekkie!

Wat: die ietwat knullige matching regenjasjes en hun dragers
Waar: toeristisch Amsterdam, De Libelle Zomerweek en de ANWB-dagen
Waarom: je kent ze wel, maar vraagt je altijd wat hierachter schuil gaat
Website: regenkleding-expert.nl

About the author:
Has 100 Articles

1 COMMENT
  1. Cees

    En nu maar hopen dat het zomerse weer blijft aanhoudeb!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top