OURGROUND
1 Comment

De poezenkapper

1328656920042_9665044Je kunt de klok erop gelijk zetten, eens in het jaar koppen alle damesbladen met ‘intieme taboedoorbrekende’ trendalerts. “Het is weer hip om haar te hebben downunder!” of “De comeback van schaamhaar!” Nee, nee, nee en nog eens nee denk ik elk jaar weer hoofdschuddend. Is de gehele Cosmopolitan, Women’s Health en Elle redactie op het jaarlijkse teamuitje of zijn de verhalen gewoonweg op? Ladies, laten we wel wezen, een net aangeharkt tuintje is veel beter dan een wildgroei van, eh… onkruid. Scheren is alleen voor heren en dus ben ik al jaren een blije waxer. Gelukkig zitten er anno 2015 genoeg waxingsalons in Amsterdam om in elk stadsdeel haarloos door het leven te kunnen gaan. Maar het eeuwige vraagstuk van de gemiddelde Amsterdamse waxende dame: wat is dan de beste waxingsalon?

Ik deed wat veldonderzoek en kom met deze top 4:

The Waxing Company
Voor de echte Brazilian ga je natuurlijk naar een Braziliaanse. Bij deze salon werken voornamelijk Braziliaanse en Portugese dames. Hier word je gegarandeerd snel en efficiënt gewaxt. Een gezellig praatje zit er echter niet in door de taalbarrière, maar ach, small talk tijdens het waxen is ook niet alles. Voor €35,00 ben je in het bezit van een authentieke Brazilian.

+ Snel & efficiënt
De vloer van de behandelkamers zien er niet bepaald schoon uit, het zeil is hier en daar verbrand door de warme wax.


Delete

Een van de duurdere in dit rijtje, maar desalniettemin mijn favoriet. Zodra je binnen komt word je gepamperd en verwend. Een kruidentheetje hier, een flesje mineraalwater daar en een stressbal voor tijdens het waxen. Glad, met of zonder een streepje, vanaf €41,95. Studeer je nog dan krijg je 10 euro korting met je OV Haarkaart (nee, geen grap).

+ Professioneel & schoon
Een van de duurdere waxingsalons 


Strips

Zoals de naam al zegt: ze werken met strips. Zo doen ze een Brazilian ook standaard met waxingstrips. Ik zal niet te veel in detail gaan, maar er is een reden waarom de andere salons met filmhars te werk gaan. Misschien dat je hierom slechts €22,50 hoeft te betalen voor een mooi landingsbaantje. 

+ De goedkoopste in dit rijtje
Au! De strips!


The Waxbar 

full-brazilian-waxThe Waxbar zit op de van Baerlestraat en daar is de prijs en de attitude van de dames en heer die er werken ook naar. De salon is tot in de punten mooi gestyled, zo hangt er zelfs een televisie boven je hoofd om je tijdens het waxen af te leiden. Verwacht geen warm welkom maar wel heel veel verkooppraatjes over de nieuwste scrubhandshoen en de anti-ingroeiende haren spray. Voor €38,00 wordt je grondig gewaxt en heb je een mooi aangeharkt tuintje.

+ Zeer professioneel en tv-scherm boven je hoofd
Nee, voor de 10e keer, ik weet het zeker, ik wil niet door een man worden gewaxt, ook al is hij homo.

Wat: Een keer in de zoveel weken naar de poezenkapper
Waar: Door heel Amsterdam
Waarom: Een net aangeharkt tuintje is veel beter dan een wildgroei van onkruid
WebsiteThe WaxbarStripsDeleteThe Waxing Company

Anne_ourground (1)Anne is geboren en getogen in de Amsterdamse Jordaan en woont nu in de Pijp. In het dagelijks leven communiceert zij er op los als communicatiemeisje en content editor. Maar nu even niet want ook aan het langstuderen komt een eind en er moet een diploma worden gehaald.

About the author:
Has 132 Articles

1 COMMENT
  1. Kelly

    Ha! En maar vol blijven houden: ‘Ja maar Wouter is echt goed in zijn werk’ Wel slecht dat ze hem zo aan iedereen opdringen. Ik ben ook groot fan van Delete!
    Als je strips trouwens pijnlijk vindt moet je eens proberen jezelf te waxen, dan kan je lachen… 😉

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top