OURGROUND
No Comments

De Rijkskas

Je kent ‘m wel, dat braakliggend stukje grond links van Paradiso. Omgeven door kasten van huizen en met uitzicht op het Rijks zou je toch denken dat dit stadse grasveld goud waard moet zijn. Op de fiets op weg naar huis, de gym of de kleine Cooldown, denk ik vaak na over een bestemmingsplan. Afhankelijk van mijn staat hebben de volgende opties de revue al gepasseerd: jacuzzi XL, een marktplein, paradiso XS, basketbalveldje of een superdeluxe jachthaven waar de Mick Jaggers van deze aardbol aanmeren om vervolgens een legendarische after in naastgelegen poptempel te houden. Opties te over maar tot voor kort initiatief te weinig.

Tot voor kort inderdaad, want afgelopen week zat er een brief in de brievenbus waarin actie werd beloofd. Een alleraardigste impressie van de Rijkskas, zoals het initiatief heet, siert de voorkant (zie foto). Fijne buurtbewoners willen van dit loze stukje Amsterdam het groene zusje van het Rijksmuseum maken. Wie er weleens is geweest (ok, wie NIET?) weet dat er oude gewassen en vergeten groenten afgebeeld worden op schilderijen in het Rijksmuseum. Het plan is om deze groenten écht te gaan verbouwen in de Rijkskas. Kinderen kunnen het een en ander opsteken over Vaderlandsch flora en fauna, terwijl ouders kunnen genieten in het museumrestaurant waar de gekweekte groenten worden verwerkt in het menu.

En het wordt nog mooier. Want er worden heuse fruitbomen rondom de Rijkskas geplaatst en onder het maaiveld komt een fietsenstalling. Een bewaakte fietsenstalling. Geweldig nieuws voor de buurtbewoners (IK!), want die mogen alvast een een parkeerplek voor hun stadse ros reserveren. Ik heb goede hoop, hele goede hoop dat dit plan dan ein-de-lijk het einde van het grasveldje betekent. Amsterdam zou er in ieder geval een goede parel bij krijgen!

Wil je dit project steunen, like dan de facebookpagina.

Wat: de Rijkskas
Waar: dat veldje naast Paradiso
Waarom: daar moet nu écht eens wat aan gebeuren
Website: facebook.com/derijkskas.nl

 

 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top