OURGROUND
No Comments

De speeltuin

Vrijdag 16.30. Ik ben nog een paar laatste dingen voor het weekend aan het afronden voor ik naar huis mag. De tijd tikt maar langzaam weg. Halsreikend kijk ik uit naar het weekend. Hoopvol tik ik in mijn adresbalk: www.ishetalweekend.nl. Het antwoord is snoeihard “NEE”. Augh, dat laatste uur voor het weekend is killing. Ondanks dat ik met plezier iedere dag op mijn fiets spring knelt het keurslijf zo hier en daar. Herkenbaar?

Doordeweeks werk ik bij een reclamebureau, maar zodra ik de deur van kantoor achter mij dicht trek gaat er een andere deur open. Dat is de deur naar het ondernemen, naar OURGROUND. Naar vrijheid.
Halverwege dit jaar ben ik negentig procent gaan werken om meer tijd te kunnen steken in ideeën en initiatieven die ik wil uitwerken. En met mij zijn er meer mensen die dit steeds belangrijker vinden. Dat die  extra “vrije tijd” die je hebt niet altijd hier in gaat zitten is niet erg. Het gevoel dat je vrij bent om deze bewuste keuze te maken, daar gaat het om.

Amsterdam is een speeltuin voor gave initiatieven van jonge ondernemers. Voor de één zijn ze naïef en dwaas, voor de ander inspirerend. De documentaire ‘Mensen van nu’ geeft een kijkje in deze wereld van jonge ondernemers. Waar het mij om gaat is dat er tal van mogelijkheden en kansen voor het oprapen liggen. Kansen om jouw eigen dromen waar te maken, of het in ieder geval een kans te geven. Dat is vrij zijn. Het gaat niet vanzelf, keihard werken hoort er nu eenmaal bij: of dat op kantoor is, in een keurslijf, of thuis aan jouw eigen ideeën. Maar dat harde werken wordt beloond op vrijdag. Dan worden we weer losgelaten in de speeltuin. De speeltuin die Amsterdam heet.

Wat: tijd spenderen op een wipkip
Waar: de speeltuin die Amsterdam heet
Waarom: om de ondernemer in jou een kans te geven
Website: speeltuinenamsterdam.silk.co

 

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top