OURGROUND
No Comments

De zaterdag

Eigenlijk bestaat mijn weekend vaak uit één dag. Zondag. Op zaterdag ben ik meestal hard aan het werk de op vrijdagavond geconsumeerde alcohol uit mijn lichaam te persen. En dat is een dagtaak, geloof me. Ik neem me elke week weer voor om op de zaterdag alle dingen te doen die normale, volwassen mensen doen. Dingen zoals allerhande taakjes volbrengen, koffie drinken met vriendinnen, sporten en verse producten kopen op de markt. Zodat ik bij thuiskomst een supergezond en origineel zeven-gangen diner in elkaar kan draaien voor de schoonfamilie. Of zoiets.

Helaas ben ik niet zo’n übermensch als ik zou willen. Toch heb ik besloten om baby steps te nemen om zo langzamerhand naar die ‘normale’ zaterdag toe te werken. Één van die activiteiten die ik dus zo bijzonder interessant vindt is ‘het naar de markt gaan’. Benijdenswaardig vind ik de mensen die steevast een fruitschaal met verse, biologische papaya’s, limoenen en dragonfruits op tafel hebben staan. Of van die lui waarbij het al in het trappengat riekt naar een bloementuin. De enige plant die het in mijn huis overleeft is namelijk een vetplant.

Via via via ving ik op dat er zich in Amsterdams meest mondaine stadsdeel Oud-Zuid een parel van een markt plaatsvindt. Op initiatief van creatieve en ondernemende buurtbewoners wordt op het Johannes Verhulstplein elke zaterdag een uiterst schattig marktje georganiseerd. Een instap model zeg maar. Want toen ik afgelopen zaterdag mijn stoute schoenen aantrok om de weg naar volwassenheid te bewandelen, werd ik aangenaam verrast door het gemoedelijke en dorpse karakter van deze zuiderMRKT. Ik keek mijn ogen uit en veegde mijn kin af. Want het water liep niet in, maar uit mijn mond toen ik mijn ronde deed langs alle kramen. De uitgestalde producten zijn verser dan vers en bijna alles is biologisch. Mijn buit? Houd je vast: een chili Brandt & Levi worstje, zelf samengestelde wilde bloemenbos, chia-zaden, imca-bessen, dadels, een warm brood, erwtensoep, een forel & een tarwegrasshot to-go.

Hoe ik hier een supergezond en origineel zeven-gangen diner van in elkaar zou gaan draaien voor eventuele visite van de schoonfamilie? Geen idee. Maar góed dat ik me voelde toen ik als een pakezel naar huis sjokte! One mission down, many to go!

Wat: mijn eerste stapje naar volwassenheid: naar de markt op zaterdag
Waar: zaterdagMRKT @ Johannes Verhulstplein
Waarom: omdat iedereen schijnbaar graag naar de markt gaat op zaterdag
Website: zuidermarkt.nl

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top