OURGROUND
No Comments

Doe eens een bakkie met toeristen – Citinerary

Ik vind het best opmerkelijk dat iedere grotere stad op de wereld een volledig inwisselbare ‘tourist area’ heeft. Denk aan de restaurantjes in de Lange Leidse Dwars of alle shops bij het Rokin. Die hadden zo in Istanbul, Parijs of Athene kunnen zitten. Niet dat het perse slecht eten is, of dat je er geen leuke avond kunt hebben, maar je mist zo wel de echt bijzondere plekjes van een stad. Maar die kom je alleen maar te weten door tips te krijgen van locals.

Met die gedachte begon Robin Cox Citinerary. Op Citinerary kunnen toeristen zich aanmelden om een bakkie doen met Amsterdamse locals, met kennis van de gewensde interesses. Houd je als toerist bijvoorbeeld van kunst, dan matcht Citinerary je met een local die daar de beste spots voor heeft. De locals delen hun insights, de dingen die zij leuk vinden en vertellen waarom zij graag in Amsterdam wonen. Zo gaat Citinerary echt letterlijk de dialoog aan met de toeristen, een uitwisseling van cultuur en lifestyle. De toeristen zullen niet verdwalen, Citinerary zorgt voor een kaart van Amsterdam zodat je daar samen een mooie route op kunt tekenen. Robin: “Bij het verkennen van nieuwe steden vind ik het veel interessanter een stad te ontdekken in een sociale context. Om erachter te komen hoe een stad werkt en waar de locals zelf heen gaan. Een stad is immers gemaakt door mensen. De perceptie van toeristen strookt niet met hoe wij in deze stad leven. Dat wil ik veranderen. Daarom ben ik Citinerary gestart, om die cultural handshake mogelijk te maken”. Overigens is Citinerary geen datingsite, een misverstand dat wel eens voorkomt. Maar ach,  je weet natuurlijk nooit met wie je aan tafel beland.

De locals zijn verschillende vrijwillige Amsterdammers die het leuk vinden nieuwe mensen te ontmoeten en toeristen een beetje wegwijs te maken. Deze manier is niet zo in je huis als bij Couchsurfing (lees het bakkie met Hendrawanto) maar toch een leuke manier mensen van over heel de wereld te spreken. Citinerary heeft het doel om in meer dan vijf steden met groepjes locals te werken en probeert verder te kijken dan de geijkte steden. Wat een leuk initiatief. Ik sluit me volledig aan bij het uitgangspunt en hoop op een snelle uitbreiding van Citinerary naar het buitenland.

 

Wat: Citinerary – deel jouw hotspots met toeristen onder het genot van een bakkie
Waar: jouw favoriete hotspot
Waarom: Omdat het leuk en inspirerend is mensen te ontmoeten van over de hele wereld
Website: citinerary.net

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top