OURGROUND
No Comments

“Druk druk druk”

100-keer-druk“Druk, druk, je kent het wel”. Volgens mij is dit de zin die we bijna standaard als antwoord geven als iemand vraagt hoe het met je gaat. Ook ik betrap mezelf erop dat ik deze standaard zin de laatste tijd wel erg vaak uit mijn mond hoor komen. Is druk zijn wel zo oké? Schijnbaar is het super hip om druk te zijn en ja, als je er een beetje bij wilt horen in de Amsterdamse scène is dit het gewenste antwoord. 

Druk, wat is dat eigenlijk? Zeg je daarmee dat het goed gaat of slecht? Aan de reacties te merken na het antwoord ‘druk’ Is het blijkbaar iets goeds. Want het betekent toch dat je een baan hebt, een sociaal leven, familie en dat soort dingen. De reactie die je krijgt op “lekker druk” is vrijwel altijd “goed zo” of “wat fijn”. Bizar eigenlijk, want tegelijkertijd vallen leeftijdgenoten met bosjes om of schurken tegen een burn-out aan. Ontspanning of een keer lekker niks doen, daar is toch nooit iemand slechter van geworden?

Ik vind het tijd worden om ultiem te gaan chillen. Om mijn eigen drukke leven een break te geven heb ik onlangs een retraite geboekt in Spanje. Een driedaagse detox waardoor je gedwongen bent om niks te doen. Maar voordat ik mij in de ‘vooral niks doen’ status duik ga ik nog even voluit aan de wijn en tapas met BFF Fleur in Alicante. We proppen ons helemaal vol want olé wat is het lekker en goedkoop. Na vier dagen vreten is het moment van afscheid. Daar ga ik dan, all by myself de bergen in, waar begin ik aan? Is iedereen super mega fit, dun, afgetraind? Krijg ik alleen sapjes? Kan ik het, helemaal niks doen? Alleen? Mag er gepraat worden, deel ik een kamer? En al die boeken die al zo lang liggen te verstoffen, ga ik ze lezen? Vragen die alleen maar beantwoord kunnen worden tijdens mijn verblijf.

image3   image5image2


Nou ik kan het hoor, ik ben nog nooit zo relax geweest! Gelukkig duurt de
sapjes detox maar drie dagen. Want ik weet niet of ik dit nog een keer zou kunnen, ben een grote lekkerbek namelijk.Een week heerlijk chillen bij het zwembad, al die boeken uitlezen, yoga, wandelen, gewoon op mezelf zijn, ik kan het!  Nu dit gevoel vasthouden in Nederland en volgend keer antwoord ik op de vraag ‘hoe gaat het?’ met ‘chill!’

Of zoals Theo Maassen het mooi samenvat: “Dan vraag je hoe het gaat. ‘Ja, druk, druk, druk!’ Nou, als je het echt zo druk hebt, dan zeg je dat geen drie keer.”

Wat: Super mega zen worden
Waar: In the Middle of Nowhere
Waarom: Omdat druk zijn niet perse heel gaaf is
Website:www.d-toxd.com

image1Anne blogt er lekker op los tijdens haar retraite. In Amsterdam is ze hoofdredactrice van online platform ViVonline. Deze lekkerbek weet wat goed leven is en kent de Amsterdamse horeca op haar duimpje.

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top