OURGROUND
No Comments

Druk is het nieuwe hip

yoga

Hoe is het? Goed? Jaaa, lekker druk! Vroeger woonde ik in een klein dorpje in de polder. Als je daar aan iemand vraag of het goed gaat dan is het antwoord, ‘ja goed… rustig…’ Iedereen in onze crazy town is tegenwoordig maar druk. Sterker nog: als je niet druk bent dan zou men zich wel eens af kunnen vragen of misschien niet goed met je gaat. Druk zijn lijkt tegenwoordig verheven tot een statussymbool. Het staat gelijk aan er toe doen, erbij horen en belangrijk zijn. En laten we nu eerlijk zijn, wie wil dat nou niet? Dus dan gooien we er toch nog een schepje bovenop!

3

Drukte, stress, carrière, vrienden, festivals, verjaardagen, door de stad racen op je fiets van afspraak naar afspraak, onderweg nog even een nieuw hip topje scoren, rennen, vliegen, doorgaan? We snauwen elkaar af, omdat we druk zijn en nog tig dingen moeten doen. Maken nauwelijks tijd voor elkaar. Altijd maar onderweg ergens naar toe en als je daar eindelijk aangekomen bent, dan gaan we onderweg naar het volgende super belangrijke ding. Waar ben jij eigenlijk naar op weg? Waar is het eindpunt eigenlijk? Wat als je besluit om vandaag eens stil te staan?

Ik zeg natuurlijk niet dat jullie massaal je perfecte leven moeten opzeggen of je baas moeten vertellen dat je er de brui aangeeft omdat je gaat emigreren naar een tropisch eiland. Alhoewel? Maar er zijn wel kleine dingen die je kan doen om iets bewuster te zijn van de idioterie die drukte heet. Doe eens die dingen die je niet doet omdat je ‘te druk’ bent. Sporten, gezond eten, yoga, een wandeling, een goed gesprek of gewoon even helemaal niks. Geef jezelf vanaf nu iedere dag eens 10 minuten niks doen kado. Een moment van ontspanning, durf even stil te staan om je af te vragen of je wel echt doet wat je wil doen. Wie weet. Of zou de wereld plots vergaan?

foto-5-1170x704

Mensen die me kennen kunnen misschien denken: “Moet zij nodig zeggen. Moet je kijken wat ze allemaal doet.” Nou en. Vanaf nu is er Bluebirds. Een zentrum in de stad voor drukke mensen. En ik ben één van de trotse eigenaren en nu al de aller-aller-trouwste klant. Heb jij ook zo’n last van een druk leven? Ga dan eens naar Bluebirds. Een plek voor drukke mensen om af en toe eens stil te staan. Sport en ontspanning tegelijk. Lekker efficiënt, dat wel, Bluebirds gaat in oktober open. Op onze website kan je aangeven waarom jij een Bluebird wil zijn en als je ook zo lekker druk bent, mag je bij ons gratis komen kijken of je ons idee kan waarderen! En een Bluebird, dat is een klein blauw vogeltje, dat staat voor geluk.

lenneke van ingenLenneke van Ingen is een super ondernemend mens. Je kunt haar herkennen aan haar prachtig blonde krullen, iPhone 6 aan haar oor en rennend van meeting naar meeting in haar witte Fiat.  Naast ‘manager van de sterren’ en haar bedrijven A Million Faces en Creative Connectors, heeft ze ook een bed & breakfast, een pizzarestaurant en start ze vanaf oktober met Bluebirds.


 

Wat: Bluebirds
Waar: Louise Wentstraat 186, Amsterdam
Waarom: duh
Website: blue-birds.nl

 

 

 

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top