OURGROUND
1 Comment

EAT MY MUTS UPCOMING!

Een hele diepe zucht. Dat was mijn eerste reactie nadat ik vorige week gewezen werd op een artikel op media website Upcoming. Daarna liet ik mijn geïrriteerde hoofd (met muts) zachtjes op mijn over elkaar gevouwen armen vallen. De strekking van het artikel? ‘Waarom het totaal belachelijk is om met een muts op uit te gaan.’

Upcoming noemt vijftien (!) redenen waarom het belachelijk is uit te gaan met een muts op je hoofd. Uit het artikel blijkt dat de schrijvers over flink wat wetenschappelijke kennis beschikken. “In de club is het niet koud yo” en “door warmte ga je zweten”. Interessant. Een ander mooi argument is “of draag je alleen een muts omdat je kapper dronken was?” Waarom zou je een muts dragen als je kapper dronken is? Ik draag toch ook niet alleen schoenen als mijn schoenmaker dronken is? De overige twaalf redenen hebben mij er ook niet van kunnen overtuigen geen muts meer te gaan dragen tijdens het uitgaan. Tuurlijk moet je Upcoming met een flinke korrel zout nemen en niet te serieus op dit soort dingen in gaan. Dat ga ik dus ook niet doen.

Toch ga ik even lekker tegen een paar van deze mooie argumenten aan trappen.  Omdat ik dat leuk vind en omdat hier in het Amsterdamse uitgaansleven (in ieder geval in de clubs en tenten waar ik kom) de mutsendragers flink vertegenwoordigd zijn.

Argument numero uno: “Met een muts stappen zorgt voor rare blikken jouw kant op”. Weerzinwekkend inderdaad. Als fervent hoofddeksel drager ga ik letterlijk altijd uit met iets op mijn hoofd, en ja ik krijg zeker vaak rare blikken mijn kant op. Echter ben ik ervan overtuigd dat dit eerder door mijn afwijkende gedrag komt dan door mijn muts. En al zou het zo zijn, who the fuck cares.

De tweede: “Het is voor iedereen een verassing wat er nu eigenlijk onder zit”.  Ik begin me nu echt af te vragen wat de mensen bij Upcoming onder hun muts dragen als het buiten min 10 is? Ik bedoel het lijkt me niet dat je daar onderweg je pizza mee warm houdt? Nee, voor zover ik weet zit er meestal haar onder maar ik hoor graag welke ervaring de Upcomingers hiermee hebben.

Nummer drie: “Stop gewoon met fashion > functie”. Tja, als we met alles zouden stoppen wat fashion is en eigenlijk een functie zou moeten hebben dan wordt de wereld een stuk saaier. Dan kunnen we net zo goed allemaal in dezelfde juten zak gaan lopen en een bloempot op ons hoofd zetten.

Overigens geen kwaad woord over Upcoming. Zeker entertaining. Ook de reactie van ene Erik op het artikel “Ik ben sowieso tegen mutsen, op hoofden en anderszins”. Hilarisch. Ben benieuwd of Erik wel eens beef met een muts gehad heeft.

Nog een klein ps-je. Ik zie dat de schrijver van dit artikel op Upcoming ook voor VICE schrijft. Ben benieuwd wat zijn lezers en collega’s hiervan vinden. Ik ben wel is op een VICE feestje geweest waar letterlijk negentig procent van het hipster publiek een muts droeg, en de overige tien procent een pet. Zou Upcoming ook nog een mooi artikel wijden aan waarom het belachelijk is overdag een zonnebril te dragen als de zon niet schijnt? We wachten af..

Gast David Robustelli is founder en creative bij een digital production agency en heeft onlangs Twibfy gelanceerd. Een platform en mobile app voor visual inspiration. (Oh ja en binnenkort schijnt David iets met een app en selfies te lanceren).

Wat: Upcoming’ anti mutsen beleid!
Waar:  waar niet? Het schijnt overal een storend fenomeen te zijn.
Waarom: omdat gast David vindt dat Upcoming onzin praat.
Website: Anti-muts artikel

About the author:
Has 76 Articles

1 COMMENT
  1. Sam

    Loop niet zo te janken, man.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top