OURGROUND
No Comments

Een bar naar mijn hart…

…moet ook een beetje goor zijn want sleaze and dirt, ik ben d’r dol op (lees in mijn vorige blog waarom). Mijn interesse voor deze nieuwe parel in het centrum van ons Mokum werd echter gewekt door een krantenartikel. Aangekondigd werd dat er op de Singel een oude bruine kroeg omgetoverd is tot een goed vormgegeven hang-out voor hipsters.

Ik hoor je denken: “AGAIN?!”. Inderdaad, dat is niet zo heel spannend tegenwoordig. Dus toen ik besloot een bezoekje te brengen aan bar Louis waren mijn verwachtingen niet heel hoog gespannen. Ik had me ingesteld op een biertje van brouwerij ‘t IJ of misschien wel een goed staaltje coffee art door een man met een baard dan wel snor.

Eenmaal plaatsgenomen aan de bar leek dit ook bijna het geval, ware het niet dat na een paar minuten mijn oog viel op de pis-krul die pal voor de deur geplaatst is. Het was een komen en gaan van schorriemorrie die daar ongegeneerd hun slurf uit de afhangende broek haalden. Serieus, dit moet de meest druk bezochte krul van Amsterdam zijn!

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en dus besloot mijn bevindingen te delen met de oer-Amsterdamse barman. Hij werkt daar en was natuurlijk al langere tijd op de hoogte van wat er zich voor zijn nieuwe kroegdeuren afspeelt. Hij wees me op het feit dat het spitsuur was bij de dames van plezier die “kantoor” houden om het hoekje. En na een bezoekje om het hoekje pis je dus mooi niet in je broekje, maar in de krul dus.

Helaas voor bar Louis, want in de winter is dit schouwspel een fijn vermaak, maar ik kan me voorstellen dat het in de zomer minder prettig riekt. De barman deelde mijn mening en ze gaan er proberen iets aan te veranderen. Ik hoop dat het lukt want deze bar heeft alles in huis om terras hotspot van 2014 te worden: sleaze, dirt en hipsterstuff. Komt allen, maar pis daarna wel even in de krul.

Wat: bar Louis
Waar: Singel 43
Waarom: ranzigheid voor hipsters
Website: krullen in amsterdam

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top