OURGROUND
No Comments

Een nachtje met Sir Albert; buitenland binnen handbereik

Dit weekend kunnen we weer met zijn allen op mini-vakantie in eigen stad! Zaterdag op zondag is het namelijk de Amsterdamse Hotelnacht. Superleuk, denk ik. Overal organiseren hotels evenementen. Maaruhm, slapen doe je gewoon thuis toch? Ourground ging op onderzoek uit om te ontdekken hoe het is om te slapen in ons Mokum.

sir albert 1

Wist je dat het afgelopen jaar al meer dan 20 nieuwe hotels zijn geopend in Amsterdam? Dit jaar staan er zeker nog 8 op de planning. Waar moeten we beginnen.. De keuze is reuze.
Vorige maand werd ik uitgenodigd door Sir Albert himself om een nachtje bij hem te slapen dus het avontuur kon beginnen. Spannend. Het luxe boutique hotel Sir Albert Hotel, ik ken het wel van naam. (Als Rihanna-fan weet ik dat zij er gespot is met Drake, in het bijbehorende restaurant Izakaya.)

1 Je bent de koning te rijk
Je word verwelkomd door zijn knappe receptioniste aan een stijlvol bureau. Er is geen hoge balie dus daarom voelt het contact meteen persoonlijk. Voor je het weet zit je op schoot bij Sir Albert in een grote suède fauteuil, nippend aan een glas bubbels terwijl je opwarmt bij de open haard. Aan de muren hangt kunst en verder hangt er een relaxte sfeer. De eerste ontmoeting met Sir Albert overtrof de verwachtingen.

sir albert 2

2 Je bent op hi ha holiday
Na binnenkomst waan je jezelf meteen in het buitenland. Net stond je nog in de vrieskou en met het sluiten van de deur ben je ineens in een heel andere wereld. De wondere wereld van Sir Albert. In de lobby/lounge zitten locals en gasten rustig een boekje te lezen, terwijl enkele modebewuste zakenmannen kletsen over wat er in de wereld gebeurt. Design staat centraal maar toch voelt het knus. Ik mag Sir Albert wel.

Eenmaal op de kamer aangekomen, wordt er op de deur geklopt. Twee dames, gestuurd door Sir Albert met de vraag of ze het bed ‘nachtklaar’ mogen maken. Ik weet niet wat dit betekent maar het klinkt te gek. Ze trakteren ons op meegebrachte snacks. Zo lekker, ik verdenk Sir Albert ervan om zijn macarons samen te maken met Willy Wonka. De kamer heeft Sir Albert ultramodern ingericht; Het design is allemaal zwart, chique en vooral high tech. Alles voelt super ‘clean’. Het enige van kleur ligt op de grond en is een prachtig geweven tapijt. Waarschijnlijk heeft de lieverd deze meegenomen op een van zijn vele reizen.

sir albert 3

3 Je bent opgeladen als een Duracell konijntje
Misschien kom je niet eens aan slapen toe. Maar onder andere het uitnodigende grote bed, met kraakverse witte dekens en zachte kussens en het momentje onder de watervaldouche voelen zo luxe dat je toch helemaal tot rust komt. Zelfs het plafond van de lift is zo bewerkt dat het lijkt alsof je met Sir Albert door het bos loopt. Letterlijk alles heeft hij eraan gedaan om je te laten ontspannen, dus perfect om jou (en je lover) in een nachtje weer helemaal op te laden.

Schermafbeelding 2016-01-11 om 22.26.38

Wat: Hotelnacht
Waar: In je eigen stad
Waarom: Buitenland binnen handbereik
Website:
http://www.siralberthotel.com/nl

Tagged with: , ,
About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top