OURGROUND
No Comments

Everybody wants to be a dj

Schermafbeelding 2015-12-22 om 09.59.39 Schermafbeelding 2015-12-22 om 10.00.05 Schermafbeelding 2015-12-26 om 12.33.36 Schermafbeelding 2015-12-26 om 13.22.02

“Wat the f*ck, is iedereen ineens dj? Waarom houden mensen zich niet massaal bezig met iets nuttigers voor de maatschappij” zet een oude bekende op zijn Facebook wall. Een statement waardoor ik moet grinniken, want het OURGROUND DJ-team doet ook wel eens een poging the shinen achter de draaitafels. Een dj zou ik mezelf niet gauw noemen. Ik kan niet mixen, maar ken wel hele leuke plaatjes (vind ik zelf). En ja, wanneer ben je dj? Wanneer je voor meerdere mensen twee nummers na elkaar hebt gespeeld op een geluidssysteem zonder dat de overgang heel lelijk was?

Een opleiding hoef je er niet voor te volgen. Je hoeft ook niet op sollicitatie of een proefperiode af te leggen. Een beetje netwerken is wel handig. Een eenvoudiger carrièrepad kan ik bijna niet bedenken. Iedereen kan dus dj zijn? Nou inderdaad: in mijn omgeving staan veel vrienden achter de draaitafels. Profielfoto’s veranderen na één gig in foto’s met koptelefoon (ook wij zijn hier schuldig aan). Want ja, met zo’n ding op je hoofd ben je toch echt significant knapper, of in ieder geval interessanter. Sommige vrienden draaien af en toe en vrijwillig, andere vrienden vaker en betaald. De feestorganisatie ‘Girls Love dj’s’ had het al lang door. En guys love female dj’s too. Muziek bindt ons allemaal.

Er zijn dus geen vereisten om dj te kunnen zijn, je moet alleen zorgen dat je publiek blij is. Of dat in de Soos, op een huisfeestje of in het bejaardentehuis is doet er niet toe. Dat vind ik dan wel weer leuk, het is de muziek waar het om gaat. Of je dan huis-tuin en keuken dj’t met de echoknop als je beste vriend of driedubbel kan scratchen doet er niet toe. Don’t take it too serious.

Desalniettemin zijn er natuurlijk enorme niveauverschillen tussen dj’s; sommige vertonen werkelijk kunsten achter de draaitafels. Door geweldig te mixen en met een enorme snelheid de beste stukken van verschillende nummers laten horen. Dat vereist zeker talent, een enorme muziek-kennis en veel, veel oefenen. En daar kan ik net zo van genieten als van live muziek. Wat mij betreft kunnen er dus nooit too many dj’s zijn. Mensen laten dansen is zéker ook nuttig voor de maatschappij.

P.S. ons scolopendratje Milou behoort inmiddels ook tot de draaikunstenaars, boek haar via pareltje@ourground.nl

Wat: iedereen is een dj
Waar: vooral op FB
Waarom: girls love dj’s en andersom
Website: iedereenisdj.nl

 

 

 

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top