OURGROUND
3 Comments

Fietsetiquette voor de Amsterdamsche vrouw

Vlakbij mijn huis staat sinds kort een bouwkeet. Elke morgen als ik weer eens veel te laat naar mijn werk fiets dan zitten de bouwvakkers daar aan de koffie. Ze begroeten mij standaard en aan hoe hard ze joelen weet ik of ik er die dag leuk, saai of wild uitzie.

Laatst werd er iets teveel gejoeld. Toen ik later over de Van Wou aan het racen was viel me op dat meer mensen naar mij aan het staren waren. Ik keek eens goed naar mezelf. Met mijn pumps en minirok had ik een kekke outfit aan, maar misschien was de minirok iets te mini en mijn panty iets te dun. Eigenlijk zat ik niet echt in minirok op de fiets, maar eerder in panty. En zag ik nou mijn neonroze onderbroek erdoorheen shinen? Oeps.

Volgens mij kan dit iedere vrouw overkomen. Want ook vriendjes kijken soms maar met een half oog naar je voordat je de deur uit rent. Dus heb ik een idee! Zullen wij, hippe, leuke, wilde, zwoele en gekke Amsterdamse sjikkies die alles op de fiets doen elkaar een beetje helpen?

Hoe vaak zie ik dames fietsen met bijvoorbeeld een string boven de broek uit? Geen gezicht en eigenlijk moet ze gewoon gewaarschuwd worden dat het totaal niet ladylike is. En eigenlijk wil ik wel een stapje verder gaan. Ik ben echt totaal geen fashionista, maar moet regelmatig op mijn lip bijten als ik vrouwen in driekwart broeken, Oilily sjaaltjes of regenjassen zie. Want dat haat ik van Nederlandse vrouwen: wij zijn zo degelijk en sexloos. Ik vind dus dat we elkaar moeten helpen en dat we gewoon op de fiets elkaar mogen aanspreken. Dus bijvoorbeeld: “Hey, pssst… ik wil niet lullig doen, maar je string steekt boven je broek uit en je ziet er nu uit als een rollade.” Of :”Joh, sorry hoor, maar het is allang gestopt met regenen, dus die sexloze regenjas mag nu weer uit. Straal jij tenminste ook weer een beetje en niet alleen de zon.”

Zullen we dat gewoon gaan doen? Elkaar een beetje helpen door lieve en leuke tips te geven? Wordt Amsterdam stukken sexier van.

Wat: Amsterdamsche vrouwensolidariteit
Waar: kan altijd en overal
Waarom: we moeten elkaar een beetje helpen
Website:   rokken & fietsen

 

About the author:
Has 72 Articles

3 COMMENTS
  1. Carmen

    Ik ben afgelopen week door een jongen gewaarschuwd. Hij was met zijn vriendin aan het bellen en vertelde haar dat hij een meisje zag lopen met een zo goed als doorzichtig zwart jurkje aan. Nietsvermoedend liep ik verder, had het jurkje al vaker aangehad maar alleen ’s avonds en blijkbaar zorgden een paar zonnestraaltjes ervoor dat je zelfs ‘alle touwtjes onder mijn jurk kon zien’ (zijn woorden…). Zijn vriendin vond dat hij het mij moest vertellen, en hoe ongemakkelijk het ook was (voor mij, maar óók voor hem), ben ik hem nog steeds zo dankbaar! Het jurkje zal ik overdag niet zo snel meer aandoen en voor die 10 minuten dat ik nog door de stad heb moeten lopen, heb ik zo goed en kwaad als het kon mezelf achter m’n tas verstopt. Als ik nog eens voor gek loop, hoop ik dat er weer zo iemand is die het mij zou vertellen, dus.. ik doe mee! 😉

  2. Melissa

    Hahaha, ik ben voor, vooral over de string, omdat je dat vaak zelf niet door hebt. Die sexloze regenjassen… tsja, dat merk je wel en zal dus wel een bewuste keuze zijn.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top