OURGROUND
No Comments

Damn Flat Tire

Lekke bandAls echte Amsterdammer heb ik 1 grote liefde. Ik kan echt niet zonder hem. Hij is bij me in de ochtend en brengt mij van A naar B. Als ik met hem over de grachten rijd word ik altijd weer verliefd op Amsterdam. Hij blijft me altijd trouw. Tenzij hij wordt gekidnapt. Mijn grote liefde is mijn fiets.

Heel soms, best vaak, hebben we ruzie. Dan heeft hij weer een lekke band. Ik zal even schetsen wat er dan ongeveer gebeurt. Meestal gebeurt het wanneer Amsterdam op zijn lelijkst is. In de ochtend, het regent, het is grijs, je hebt haast en je hebt je meest onflatteuze regenpak aan. In je oren klinkt zielige muziek, want je hebt intens veel medelijden met jezelf en je vraagt je af of iemand wel door heeft hoe kut je leven op dit moment is. Dan gebeurt het volgende: BAM. Klapband. Ik schrik snel. Ik voel langzaam mijn BH nat worden. Na de knal voel ik een trilling. Heel even denk ik dat ik beland ben in een actiefilm en pak dramatisch mijn borst vast om te checken of ik niet ben neergeschoten. Dan kom ik weer bij zinnen. Ik probeer niet te vallen, omdat mijn wiel een soort aanval lijkt te krijgen en achterlijk hard trilt. Dan komt het binnen: ik heb een lekke band. Ik stop, vloek en schreeuw theatraal naar boven richting God. Waar haal ik in godsnaam de tijd vandaan om mijn fiets te laten maken? Gelukkig heb ik de oplossing.

lekke bandMaak kennis met ‘DAMN A FLAT TIRE’, het is geweldig! Ze hebben een app, maar je mag ook gewoon bellen of zelfs Whatsappen. Je legt je situatie uit en ze luisteren naar je. Ze komen naar jou toe en plakken je band. Ik ben hier heel enthousiast over. Meestal zijn ze binnen een uur bij je en anders maak je een afspraak voor de dag daarna. Oh en denk je ‘dan stoppen ze zeker om 17:00 uur met werken…’ Nope! 21:00! Ze hebben dus elke dag koopavond.

Is het superduur is?
Nee, het is niet duur. Sterker nog: ik denk dat ze soms goedkoper zijn dan de meeste fietsenmakers. Ze komen naar je toe, fixen je fiets binnen een halfuur en je betaalt direct of ze sturen je een factuur.

Het gaat nu goed tussen mijn grote liefde en mij. We hebben nog steeds af en toe ruzie, maar tegenwoordig hebben we dus een relatietherapeut.

Talisia Misiedjan - fotograaf Jesje VelingOns Moppie van deze week is Talisia Misiedjan (25). Ze is Casting director bij A Million Faces, waar ze wannabees en talenten scout voor televisieprogramma’s, kinderseries en commercials. Ze is aanwezig, met haar heerlijk bulderende lach en opvallende verschijning. Amsterdammer in hart en nieren, opgegroeid in de Bijlmer en voelt zich nu al jarenlang thuis in West. Ze houdt van lachen, yoga, wodka, dansen en zingen onder de douche.

Wat: Damn a flat tire
Waar: Waar jij wilt! FEEST
Waarom: Omdat je liever niet blijft fietsen met lekke band
Website: Flattire.nl

 

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top