OURGROUND
No Comments

Floaten

Schermafbeelding 2016-04-11 om 20.44.31

Niet nieuw in de stad, maar wel iets wat ik al heel lang wil proberen: floaten. Als je gaat floaten drijf je op zout water. Omdat de temperatuur van het water hetzelfde is als lucht boven het water denken je hersenen dat je zweeft waardoor je in een totale ontspanning raakt. Ideaal dus om even tot rust te komen na een drukke week, na het sporten of als je katerig bent.

Ik had 1,5 uur HIT en Yoga gedaan en had een klein katertje toen ik op de stoep stond voor het floatcenter. Ideaal zou je denken, maar ik had eigenlijk geen zin. Want ik ben een zeer ongeduldig typetje waardoor ik bijvoorbeeld sauna’s ook niet al te lang trek. En om nou een uur lang  in een soort zoutbad te gaan drijven? Boring. Maar het bleek verre van saai, waar ik me nog steeds over verbaas.

Schermafbeelding 2016-04-11 om 20.44.54 Schermafbeelding 2016-04-11 om 20.45.02

Hoe werkt het?

Je krijgt een eigen badkamer. Daar zit een klein deurtje naar het zoutbad. Het is er warm en het zoutbad is heel ondiep; nog geen 30 cm. Na een douche ga je het floatbad in. Je krijgt oordopjes (zodat het zoute water niet je oren in loopt) en een nekkussentje. Je gaat het bad in daar lig je dan te drijven. De eerste 10 minuten staat er nog muziek op. Muziek waar ik jeuk van krijg, ‘nature pleasures’ deel 10 of zo. Maar na die 10 minuten is het stil. Doodstil.

De cabine is geluidsdicht dus je hoort helemaal niets. Het enige wat ik hoor is mijn eigen hartslag en ademhaling. Ergens vind ik het een beetje eng; in zo’n warme cabine zweven en paar keer heb ik de behoefte aan frisse lucht, ik ben een tikje claustrofobisch. Maar als ik dat allemaal laat gaan en me overgeef aan de ruimte is er helemaal niets. Ik snap er niets van. Want ook nu ik eraan terug denk kan ik me niet echt bedenken waar ik aan gedacht heb dat hele uur. Ik was bang dat het heel lang zou duren, maar dat viel heel erg mee, het was heerlijk. Je raakt in een zelfde soort toestand als wanneer je aan het snoozen bent, je voelt niets, hoort niets en daardoor kom je helemaal tot rust.

Dan gaat weer rustig die muziek aan en ontwaak je als het ware uit de roes. Je gaat douchen en daarna kan je nog even bijkomen in een ruimte. Vooraf leek me dat onzin, maar het is echt nodig omdat je zo door en door ontspannen bent. Het is echt bizar gewoon!

Floaten: je moet het echt gaan proberen! Ook al ben je bang dat je claustrofisch bent of dat je geen geduld hebt, het is echt een aanrader en je komt echt helemaal tot rust.

Schermafbeelding 2016-04-11 om 20.44.44

Wat: Floaten (38 euries voor een uur: sauna is duurder!)
Waar: Nieuwe Kerkstraat 5K (daar ben ik geweest, op de Herengracht zit er ook nog een, maar daar float je meer in een cabine).
Waarom: Je moet wat doen om je kater en je drukke leven te boven te komen
Website:Floaten Amsterdam

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top