OURGROUND
No Comments

De Amsterdamsche Waarheid #6: Fuck de V-kut

three-girls-making-peace-sign-with-car-on-fire

Sorry maar dit moet er uit: ik haat chicks die ATLIJD met dat f*cking V-teken op de foto staan. Het komt dom over (je hebt immers geen idee waarom je het doet toch?) en je blokkeert vaak het hoofd van je (mogelijk knappere) vrienden.

Na de blinde vinken blijven we gefascineerd raken door dat andere vinkje: de V-vink. Dit keer geen digitaal punt van ergernis. Nee, nee. Deze real-life bron van irritatie start vaak op de dansvloer of quasi vakantiebestemming, waarna de foto van deze actie belandt op m’n FB-wall. Not cool. 

Daarom een oproep aan alle fotogeile vrouwen. Laat Instagram de komende 2 minuten met rust en lees dit. En onthoud. Uw schattige leven zal weldra eindigen. Er komen goede dingen uit Japan (sushi, hybride auto’s) maar ook echt ontiegelijk veel crap: kerels in kinderkleding, vrouwen in Mickey Mouse outfits en dat V-gekloot op die foto’s. Kunnen jullie allemaal, maar ECHT allemaal, vanaf nu kappen met die kinderlijke handgebaren op foto’s? Of verhuis naar Japan. Of beiden. Of stop er mee. Het woord ‘Vimbo’ doet vandaag zijn intrede en is een samenvoegsel van V, Bimbo en VMBO. Kortom alles wat je niet wilt zijn als ras-Amsterdammer en jezelf respecterend persoon in het algemeen.

Laten we afspreken dat vanaf morgen iedereen die nog met 2 vingers in de lucht op foto’s staat eigenlijk bedoelt: “Help me, ik ben Vrijgezel”. Maakt het leven voor iedereen makkelijker, Happn kun je deleten want je FB timeline wordt één groot overzichtelijk geheel waar geen verandering in komt als je niet kapt met deze ongein. Je weet zoals gezegd niet waar je het overhebt. 

These shy girls turned into giggling hams when the camera came out. Taken in Shanghai, China.

Als trouwe lezer van De Amsterdamsche Waarheid weet je dat het nu tijd is om uit te doeken te doen waar the hell dit dan wél over gaat. Laat ik het dan toch maar even verhelderen:

Dat Verdomde v-teken bestaat namelijk al sinds 1415 (ja da’s lang geleden ja!). Tijdens de 100-jarige oorlog tussen de Britten en Fransen was het meest gebruikte wapen de pijl en boog. De Fransen hadden er een handje van om de van alle gevangen Engelsen de middel- en wijsvinger af te hakken om te voorkomen dat zij ooit nog een pijl en boog zouden kunnen bedienen. Echter wonnen de Engelsen deze oorlog. Toen de Fransen opgaven werden ze door de Engelsen verdreven en staken zij triomfantelijk hun 2 vingers (Daar heb je ‘m. Het V-teken) omhoog om te tonen dat ze al hun vingers nog hadden. Het V-teken is 300 jaar later door de hippie’s overgenomen tijdens de anti (V)ietnam protesten. Vooral in Japan is dit teken blijven hangen en nu zitten wij dus met die shit.

Dus dames; de volgende keer dat jij met je duckface die twee vinger in de lucht knalt zeg je eigenlijk: ik Vrijgezel, come and get me! Cupido zal zijn pijlen met liefde op jou richten. (Doordenkertje, ha!).

foto marco knitel

Jongens en meisjes, gefeliciteerd. Jullie zijn zojuist vermaakt door Marco, die je waarschijnlijk nog wel kent van zijn succesdebuut: 5 redenen waarom de hipster razendsnel uitsterft en de uitleg over waarom Amsterdamse chicks niet te vertrouwen zijn, de eerste edities van de Amsterdamsche Waarheid. Marco feest en werkt als een maniak, is rete-slim en rete-scherp en neemt de samenleving graag onder de loep. In het dagelijks leven staat hij vaak op een podium zijn ideeën te verkondigen, maar vanaf nu maken wij met liefde een digitale spreekstoel voor hem vrij. Marco, we like you! 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top