OURGROUND
No Comments

Geen cent te makken

Mijn banksaldo hit rock bottom. Ik sta roder dan rood en de maand heeft nog iets te veel dagen naar mijn mening. Dit euvel heeft mij helaas iets te vaak getroffen afgelopen jaren. Vooral tijdens mijn broodmagere studententijd heb ik menig cracker met Euroshopper pindakaas besmeerd. Vaak heb ik moeten kiezen of ik mijn Marlboro-light verslaving in stand zou houden of toch met een blik Unox soep mijn honger zou stillen. Maar ook nu ik wat duiten verdien en hier eigenlijk -zoals het een verstandig meisje betaamt- goed mee om moet kunnen gaan, sta ik toch nog af en toe met knikkende knietjes bij de kassa van de Appie.

Onder het mom van beter voorkomen dan bestrijden is één van mijn goede voornemens dit jaar om mijn einde-maand geldnood te verminderen, of misschien wel te laten verdwijnen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de feesten en partijen vliegen ons alweer om de oren. Hoe kunnen we in het altijd bruisende Amsterdam tóch zorgen dat de hand zo nu en dan op de knip blijft? OURGROUND speelt voor brandweer en komt je redden van de geldnood. Zie hier onze beste bespaartips in Amsterdam:

1: De 50 cent kraam op de Ten Kate markt
Vergeet de Albert Cuyp. De Ten Kate markt is waar je moet wezen. OURGROUND’s Marieke is al lange tijd fan en dan vooral van de 50 cent kraam. Tássen vol vitaminen voor nop.

2: Dumpster diven
De nieuwste trend onder stedelingen: eten uit een vuilnisbak. Vies? Neuh. Verantwoord en cool? Yep. Eten wat nog makkelijk verkocht kan worden wordt vaak klakkeloos weggegooid door supermarkten terwijl wij van die gebutste trostomaten nog een heerlijke gazpacho kunnen draaien. Stay tuned, want Milou schrijft hier binnenkort een spectaculaire blog over.

3: Joe’s garage
Gevestigd in een kraakpand in Oost: Joe’s Garage. Dit zelfbenoemde autonoom sociaal politiek centrum heeft duidelijke ideeën over de samenleving. Één van deze ideeën is dat er minder geconsumeerd en meer hergebruikt moet worden. Vandaar dat ‘Joe’ spullen weggeeft in zijn eigen weggeefwinkel!

We hopen dat het opvolgen van deze drie tips een positief effect heeft op je banksaldo. Want blut zijn in Amsterdam is alsof je een kat op het spek bindt.

Wat: help jezelf aan een positiever banksaldo
Waar: Amsterdamse bespaar adresjes
Waarom: blut zijn is niet cool
Website: geen cent te makken 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top