OURGROUND
No Comments

Geknipt bij 1027

Een half jaar geleden zat ik in de stoel bij mijn kapper Ellen Oosterlaar toen ze me vertelde binnenkort een nieuwe zaak te openen met Taco Stuiver. De beste man noemt zichzelf het meest onmogelijke mens van de wereld. Toch heeft hij het geschopt tot een van de meest vooraanstaande kappers van Nederland. Jarenlang heeft hij gewerkt aan de top bij de grote fashionshows over heel de wereld. De andere kant van de medaille was de verleiding van eindeloos veel drank, krankzinnig veel drugs, en balanceren op het randje van gekte. Die jaren liggen achter hem en sinds twee maanden heeft hij zijn eigen zaak. En aangezien ik weer nodig een knipbeurtje gebruiken kon, ben ik daar maar eens binnengestapt.

Ten twentyseven is een prachtig historisch pand in hartje centrum met een stijlvolle underground uitstraling. Zowel Taco als Ellen zijn echte avondmensen, dus de zaak wordt elke dag rond het middaguur geopend en is open tot de laatste klant word uitgezwaaid. Ideaal voor de werkende Amsterdammer die op reguliere kapperstijden altijd naast de pot piest. Maar dit is niet zomaar een kapperszaak. 1027 is een ontmoetingsplek waar kunst, fotografie, beauty en hairstyling samenkomen. Zoals Taco zegt: “Ik heb een nieuw huis gebouwd met een nieuwe familie, elke dag voelt als thuiskomen.” Op de retro lichtbakken in het raam prijken de woorden: ‘Hair and Stories’. Hier geen oppervlakkige kapperskletspraatjes maar bijzondere ontmoetingen en mooie verhalen. Op dit te stimuleren zijn de kapperstoelen naar elkaar toe gericht en hangen er geen spiegels. “Vreselijk toch om steeds naar je eigen kop te moeten kijken, met dat debiele natte haar en grote doek om je schouders,” zijn Taco’s woorden.

Wie niet vies is van een paar fijne muziekplaten, een goed glas wijn en een ouderwetse kapperstoel met volle asbak in de leuning, moet hier zeker een keertje heen. Kijk niet raar op als er tussendoor een dansje wordt gedaan of er voor de gezelligheid wat vrienden van een andere klant langswippen. Vanuit mijn stoel heb ik deze gekte met plezier zitten aanschouwen, terwijl mijn glas nog eens werd bijgeschonken. Ik zal niet klagen. En ook was ik weer blij met het resultaat (want oh ja, daar kwamen we voor).

Waar de naam 1027 vandaan komt? Taco windt er geen doekjes om. Dit is het nummer van de hotelkamer in Maleisië waar hij de beste seks ever heeft gehad. Geniaal. Bij het afscheid krijg ik een kus met de uitnodiging om snel nog eens langs te komen. Ja, ook gewoon voor een drankje. Waar vind je nou zo’n plek? 

Wat: kapper & ontmoetingsplek 1027
Waar: Raamsteeg 2, centrum
Waarom: te gekke knipervaring
Website: 10-27.com en facebook.com/beauty1027

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top