OURGROUND
No Comments

Vraag een geveltuin aan en je (buurt) zal gelukkig zijn

Een mooie voorgevel vind ik belangrijk. Het maakt mij enorm vrolijk en mijn buurt gezelliger. ‘Een fleurige geveltuin is een fleurige bewoner’ zo luidt mijn motto.  Dit vindt de gemeente blijkbaar ook.

Zoals ik al eerder aangaf kan je mij bijna niet gelukkiger maken dan met een tripje naar Tuincentrum Osdorp. Je kan je mijn verrukking dus voorstellen toen ik op een druiligere dag een bericht van de gemeente onderschepte met als koptekst: “Vraag gratis een geveltuin aan”.  In het kader van ‘verbeter de buurt’ is het mogelijk om de gemeente te vragen, voor 1 maart, een geveltuintje aan te leggen. Voor de deur van jouw eigen benedenwoning of, in overleg, die van je onderburen. Zodra je aanvraag is goedgekeurd komen er gemeentelijke mannen bij je langs om de tegels uit de stoep te wrikken en dit gat te vullen met verse aarde. Gratis en voor niks krijg jij je eigen mini-tuin. Hoe gezellig is dat?

Als ik mij zou mogen bemoeien met de Amsterdamse politiek dan was iedereen verplicht een geveltuin aan te leggen. Super sfeerverhogend en ik voorzie alleen maar gezelligheid en buurthugs. Een vrolijk ogende straat verpaupert niet zo snel en je kan gezellig met de buren keuvelen over de lengte van je zonnebloemen. Bovendien: Wanneer deze mannen je tuin hebben aangelegd vergeef je ze toch direct dat ze vorige week nog je fiets hebben weggeknipt? Eruit met de negatieve energie en kom d’r maar in geveltuintje. Naast de golf aan naastenliefde accommoderen we met meer flora ook nog eens de fauna van de stad. De bijen zullen blij zijn met ons en dat is mooi want we hebben ze nodig.

Let op: Je moet wel zelf je planten aanschaffen (schroom niet, neem mij gerust mee!). Geen groene vingers? Geen excuus. Met drie zakjes bloemzaadjes van de Hema zit je al gebakken. Alleen even aanstampen en binnen een  maand heb jij een voorgevel om trots op te zijn. Aanvragen dus, geen enkele moeite en geluk gegarandeerd!

Wat: Aanvragen van een gratis geveltuin
Waar: Voor de deur van jouw huis of je benedenburen
Waarom: Omdat flora en fauna jouw humeur en dat van de buurt verbeteren
Website: Aanvraagformulier

Tagged with: , ,
About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top