OURGROUND
No Comments

#Girlboss

‘Helft Nederlandse vrouwen verkiest carrière boven relatie’, dat is de kop van een recent artikel op Nu.nl, afkomstig uit een onderzoek over women empowerment van vrouwenblad – hoe kan het ook anders – Marie Claire.

Ehm, daar heb ik wel wat ‘grappigs’ over te zeggen (!).

Hoewel ik single (but not ready to mingle!) ben, heb ik ervaring met relaties. Langdurige, serieuze verstandhoudingen. Met alles erop en eraan. Goede gesprekken. Goede seks. Goede lachkicks. Goede ruzies. GirlbossGoede huilbuien. En goede make-up seks. Ik zal jullie het verdere lief en leed van deze ‘liefdeshoofdstukken’ besparen, maar als ik één ding heb geleerd van alle bullshit die komt kijken bij een pijnlijke time-out, dan wel een nog pijnlijkere break-up, is dat werk de beste remedie is. Mijn boodschap is in deze luidt en duidelijk… Heb je een gebroken hart? Stort je volledig op je carrière.

Als je er energie van krijgt, geïnspireerd door raakt en toffe dingen doet. En bof ik even, want die ‘werkluxe’ heb ik. Of ik er (al) bakken met geld mee verdien is voor jou een vraag en voor mij een weet, maar laten we voor de verhaallijn doen alsof dat het geval is.

Ik behoor dan ook – ervan uitgaande dat ik niet eindig als een oude vrijster – sinds vandaag tot die trotse, onafhankelijke maar vooral ambitieuze 50% vrouwen die hun carrière voorrang geven. Ten opzichte van hun relatie. En nee, hier spreekt geen verbitterd persoon die niet meer gelooft in de liefde. De tijd dat ik mijn hart aan iemand geef: als een verliefde puber uren aan de telefoon hang, schaamteloos een potje ga tongen in de bioscoop, innig; hand-in-hand (lees: kinderachtig blij) door de stad huppel, die tijd komt wel weer. Maar totdat het zover is – plus ten tijden van de verkering – staat mijn carrière op nummer één. Dat is iets van mij. Iets wat ikzelf in de hand heb; iets waar ikzelf verantwoordelijk voor ben. En met een beetje geluk, waar ikzelf trots op mag én kan zijn.

En met een kortstondige, dan wel langdurige relatie – ook al staat je naam op z’n lichaam vereeuwigd (of stond?) – heb je deze ‘zekerheden’ simpelweg niet.

Vroeger – ja ik mag met mijn 26 lentes jong het woord vroeger in de mond nemen – zei ik altijd ‘ik trouw een rijke man’. Maar omdat mannen anno 2015 (de pannenkoeken die ik TOT NU TOE tegen het lijf ben gelopen, ik doe niet aan generaliseren) liegen en bedriegen waar je verdomme bijstaat (ik maak geen grap) en/of onaantrekkelijk onzeker zijn over hun eigen bestaansrecht (?), het feit dat ze op deze wereldbol rondlopen (#firstboyworldproblems) en/of van hun lullige saldo op de bank nog geen roos, doos bonbons of teddybeer (a.k.a. kleine attenties, ik hoef echt geen asociaal grote cadeaus) voor je kunnen kopen, zeg ik nu luidkeels: ‘ik word zelf rijk’. En een leuke vent is mijn bonus.

Keep it real, don’t sugar coat it!

Het moppie van deze week is miss bambi-eye Gina Pesulima. Deze #girlboss is ‘a little bit of this a little bit of that’; , freelance journalist en producer (voor o.a. Marie Claire), copy writer/content creator en mede oprichter van het mooie online magazine The Unpublished. Volg haar op Instagram voor jaloersmakende kiekjes van een traveling #girlboss.

Gina Pesulima

 

Wat: #Girlboss
Waar: Overal en nergens (sky is the limit)
Waarom: Omdat janken mag, maar niet te lang
Website: theunpublishedmagazine.com

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top