OURGROUND
1 Comment

Hengen in hotel lobbies

In New York is het al jaren hot business, in Amsterdam begint het steeds meer zijn intrede te doen. Naar de kroeg? Nee joh, zo gewoontjes! We gaan hipsteren in een hotel lobby! Hoewel ik er even aan moest wennen, ben ik er inmiddels achter dat we in Amsterdam fantastische hotels hebben om een drankje te doen. Nee, je wordt niet raar aangekeken als je geen hotelgast bent. Daarbij natuurlijk het grote voordeel: mocht je zo enthousiast gaan drinken dat je niet meer kunt lopen, dan kun je altijd nog een kamer boeken. Een paar van mijn favorieten:

Hotel V – en dan die op de Nes
Wauw, ik ben direct onder de indruk! Echt een hele mooie, eigentijdse, chique maar warme bar. Wanneer je binnenkomt loop je tegen een imposante kroonluchter aan, iets misleidend voor de bar waar een minder sparkly sfeer hangt. Ga lekker bij de haard zitten, omgeven met een prachtige boekenkast en de sfeer van een stijlvolle gentleman’s club. Of nestel je op de leren bank met een (helaas harend) dierenkleed eroverheen en geniet van de uitstekende witte wijn. De bediening is lekker casual gekleed in een spijkerblouse en gympies, er hangt hier geen hotello sfeer. Goede stijlvolle maar low key locatie voor een impressive date.

Conservatorium hotel
Hoewel de sfeer hier iets meer hotellesque is dan bij Hotel V (het personeel draagt witte blouses), ben ik zwaar onder de indruk van het gebouw. In de bar/lobby komt de hoogte prachtig tot uiting. Grappig dat ik hier jarenlang voorbij ben gefietst zonder enig idee te hebben van wat er in het gebouw te zien zou zijn, dit is echt een verborgen pareltje. De zithoek is gezellig ingericht met verschillende bankjes en sofa’s en er wil nog wel eens live muziek gespeeld worden (dat mag ook wel een in oud conservatorium). Een prachtige, rustige, maar levendige en vooral ruimtelijke plek midden op het museumplein. Echt de moeite waard eens binnen te lopen. Daarnaast is de WC magisch. Ja echt.

Andaz
Midden op de Prinsengracht zit dit prachtige hotel met een hele fijne ‘prinsessen’ lobby. Het kleurgebruik is zwaar chique: donker blauw, goud en zwart met grote glitter kroonluchters. Met fijne zithoeken, banken en een hele goede uitgebreide bar is deze spot zeer geschikt voor zowel een zakelijke meeting als een date. Er hangt een fijne sfeer en de bediening is erg behulpzaam. Door de chique inrichting en de bediening in volledig kelnerpak laat je je afgetrapte sneakers hier liever thuis.

Ik heb inmiddels de smaak te pakken en ga door met mijn hotellobby tour. Dus hotelhengen, to be continued…

Wat: chillen in hotellobbies zonder gene
Waar: Hotel V, Conservatoriumhotel en Andaz
Waarom: omdat je ook wel eens wat anders wilt dan die bruine kroeg
Website: hotelvnesplein.nlconservatoriumhotel.com en amsterdam.prinsengracht.andaz.hyatt.com

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top