OURGROUND
No Comments

Het is weer december en dat herken je hieraan…

December is weer daar en dat betekent holiday season in ‘full effect’. Maar wat betekent dat nou voor onze lieve stad, behalve crappy weer, een bomvolle Kalverstraat en oliebollenkramen op de hoek van iedere straat? We somden het even voor je op:

  1. GlitterThe stores have Beyonce written all over them. De oogkwellende tl-verlichting in de H&M, Zara en River Island wordt driedubbel weerkaatst door alle metallic-, glitter- en paillettenjurkjes die aan de rekken pronken.
  2. Stadsdeel de Baarsjes hangt de bomen weer vol met haar creabea jerrycan kerstverlichting. Ieder jaar levert het weer tig haatmailtjes van buurtbewoners en ondernemers op. Heel glamoureus is het niet, dat moeten we meegeven, maar voor de energiezuinigheid valt ook iets te zeggen.
  1. Op de autoradio, in de kleedkamers van Train More en in de Bijenkorf; ov-er-al wordt je dood geconfronteerd met de zoetsappige kerstjingles van Michael Bublé. You either Foto door Kitty Terwolbeckhate it of je transformeert spontaan in Carlton [Fresh Prince of Bel Air].
  1. Er hangt een Facebook craze rondom ‘Ugly Sweater Parties’. Blijkbaar hoor je er niet bij als rondom Kerst niet in een Cosby-achtige, door je grootmoeder gebreide, trui ten tonele verschijnt. Liefst lavendelkleurig, met daarop een rendier geborduurd en aangenaaide belletjes (so everybody will want to punch you in the face…).
  1. Lastige werkgevers, lastige ouders of lastige ooms en tantes; plots word je opgezadeld met de gruwelijke taak om met een subliem gedicht, een out-of-the-box surprise of een super origineel cadeau te komen. En vaak trek eb99786c75c5faeac8d11f8434538d1dje dan ook nog ‘ns het lootje van die zoon van de zus van de vrouw van je aangetrouwde achter-oom, die je sinds het dinosaurustijdperk niet meer hebt gezien hebt en, vanwege zijn anti-Facebook status, zeer moeilijk te peilen is. Iedereen in de stress, want we hebben het allemaal druk druk druk – zoals NRC laatst preekte.
  1. Opeens realiseer je je dat Bungalup al nadert en het misschien niet heel handig was dat je de gehele Albert Heijn voorraad Mona ‘smaak van de maand’ toetjes hebt opgekocht omdat ze in de bonus waren.*Foto Jan Eef door Kitty Terwolbeck

 

About the author:
Has 37 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top