OURGROUND
No Comments

Hit me baby, 45 times!

Mijn vader heeft mij liefde uitgelegd aan de hand van een liedje van de Beatles: “8 days a week, I lohohohohoooove you!”. Hij zei daarbij “Valletje, wanneer je zóveel van iemand houdt dat je zou willen dat er een extra dag in de week zou zijn, die moet je trouwen!”. Prachtig advies, vader. Al zoekende naar zo’n weekverlenger, doet ’t nummer het vooralsnog prrrima in m’n Spotify lijst. Maar dat gevoel, het gevoel van standaard te weinig tijd hebben voor de dingen waar je van houdt, die je leuk vindt. Jup, guilty. FOMO is my middle name. Resultaat is dat ik véél doe in een week, maar heel veel (lezen, schrijven, luisteren en sporten) ook maar half. En dat schuurt, en dan niet op een goede, vunzige manier.

Vooral nu half Nederland zijn of haar al dan niet witte vlees weer laat zien, word ik aardig met mijn neus op de feiten gedrukt. Wit. Vlees. Veel. NEE! Het is weer vroeg licht, dus met alle moeite pers ik er af en toe een rondje Vondelpark uit. Ook ben ik niet vies van een paar kettle bells for breakfast. Maar een uur óf alleen maar kracht óf alleen maar cardio vind ik ook niet alles, en die twee dan combineren? AAAAHHH. Waar the f haal ik die tijd vandaan. Papa, help.

Al een aantal keer kwam ik op de Instagram accounts van vriendinnen een donkere, chique ruimte tegen. Waar een paar blije bezwete hoofden poseerden met op de achtergrond mooie verlichting. #high45 stond erbij. Toch wel vet nieuwsgierig ging ik op een doodgewone dinsdagavond, terwijl ik eigenlijk echt geen tijd had met vriendin T. mee voor een proefles. Aan de Weesperstraat vind je deze boutique gym. Mooi, strak, glanzend donker. Dit is serious shit, dacht ik meteen. Echt zo’n New Yorkse vibe, met gekoelde handdoeken die keurig netjes opgerold in een ijscabine op je wachten. En, én een ijskast gevuld met sappen van Juice Brothers. Ok, wauw. This I like.

Ci1OVjFXAAAbvkU

Zo’n pak ‘m beet 20 man (toch wel iets meer vrouw dan man) trippelt opgewonden die donkere zaal in. Barbara, de instructrice van vandaag heeft een heus jaren ’80 aerobics microfoontje op en veeeeel energie. De les start en vanaf dat moment is er no way back: 45 minuten lang rammen als een malle. Iedere 45 seconden een andere oefening, met alleen een korte pauze wanneer de volgende set wordt uitgelegd. Die peuken van het weekend daarvoor fikken nog even gezellig na in mijn longen. Het tempo ligt hoog en het is daarom erg prettig dat je weet dat elke oefening “maar” 45 seconden duurt. Want ik kan je vertellen dat 45 seconden jump squats na set 3 toch echt 45 eeuwen duurt.

Maar ja, alles voor een strakke body. Ik wil er toch wel lekker bijliggen einde zomer op dat Franse strand. Na de les wordt mijn bezwete hoofd alles uitgelegd over de Summer Shred: zes weken lang, drie keer in de week 45 minuten lang afgebeuld worden. Plus een voedingsschema. Ok. Ik ga altijd wel lekker op dit soort kop-en-een-staart trainingsschema’s dus besluit er voor te gaan. Faaaaakkkkk.

VBC1531-629x419

Ik houd jullie op de hoogte.

Wat: High 45
Waar: Weesperstraat 10
Waarom: fast & efficient killer body, you want. No?!
Website: gratis proeflesje? klik hierrrr

 

 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top