OURGROUND
No Comments

Hoe de fuck kom je aan pillen in Amsterdam?

Ik ben een groentje in pillenland. Tenminste zo voelt het. Ik ben eind twintig en mijn allereerste pil-ervaring was afgelopen zomer. Ik vond het fantastisch en het was voor mij duidelijk dat deze ervaring een gevolg móest krijgen. En waar kan dat beter dan op ADE? Over hoe ik dan precies aan pillen zou komen had ik eigenlijk niet echt nagedacht. Gewoon. Zoals dat gaat. Ik krijg ze daar van iemand. Tegenwoordig heeft iedereen op al die feestjes wel wat mee. Toch? Dat liep even anders…

Anderhalve maand voor ADE kwam ik erachter dat mijn ‘vrienden’ van wie ik de pillen wel zou kunnen bietsen niet naar hetzelfde feestje gingen als ik. Onder het mom ‘better safe than sorry’ besloot ik om de pilletjes zélf te gaan regelen. Ik bedoel, hoe moeilijk kan het zijn? Enthousiast begon ik wat mensen te appen waarvan ik dacht dat die mij wel verder konden helpen. Gevolg: Een paar beledigde ‘vrienden’ minder en géén pillen. Shit. Dan toch maar die stap zetten en het vragen aan mijn zus? Zij heeft sowieso wel wat lijntjes, dacht ik. En inderdaad. Eenmaal geappt kreeg ik binnen no time een contact doorgespeeld die zij ‘Pipo’ genoemd had. “Ik regel dit zelf nooit, maar je moet bellen”, is alles wat ze zei.

Na eeuwen twijfelen besloot ik om deze Pipo, die ik zelf onder Snoep had opgeslagen, maar eens te bellen. Geen gehoor. Shit. Ik belde meteen nog een keer. Weer geen gehoor. Fuck. Dan maar weer mijn zus appen. Binnen no time kreeg ik een bericht terug dat het inderdaad een verouderd nummer was. De betreffende gozer wisselt namelijk om de twee weken van nummer, vertelde ze alsof dat de gewoonste zaak van de wereld was. Juist ja.. Ik kreeg opeens een besef moment van waar ik mee bezig was. Juist als oud rechten student zou ik toch beter moeten weten?

OURGROUND drugs amsterdamAl snel kreeg ik een nieuw nummer doorgespeeld. Ik besloot ondanks mijn twijfels toch door te zetten en stuurde een sms. Er volgde een gesprek zoals hiernaast. WHAT THE FUCK is 2cb en wat is een groene klaver? Ik wil gewoon een pil! Wederom een besefmoment. Waar the hell ben ik aan begonnen?

Ik besloot om dit niet letterlijk te sturen maar om het iets subtieler te verwoorden. Maar toen ik mijn sms die ik verstuurd had terug las, bedacht ik me dat deze véel te onschuldig was. Ik wilde immers niet dat Pipo door zou hebben dat hij contact had met een groentje op dit gebied. Het leek mee te vallen; Direct kreeg ik een antwoord en tot mijn verbazing ook gewoon in normaal Nederlands. Yes! Dit gaat de goede kant op, dacht ik. Er volgde nog wat spannende sms berichten over de afname en de kosten die uiteindelijk resulteerden in een afspraak of beter gezegd in een DRUGSDEAL! 

Daar stonden we dan op straat, in de kou. Mijn vriend en ik. Aangezien ik absoluut niet alleen durfde had ik hem verplicht om mee te gaan. Ik had expres mijn capuchon op zodat ik niet zou worden herkend. Het geld zat in mijn zak. Opeens besefte ik waarom mijn zus dit soort dingen altijd láát doen. Het voelde toch niet helemaal lekker. Ik weet niet waarom maar ik moest denken aan de reportages van Undercover, op SBS. Wat als ik de hele tijd met Alberto Stegeman had gesmst? Ik begon een beetje schuchter om me heen te kijken. 
Na nog geen minuut gewacht te hebben stopte er een scootertje op zo’n 5 meter afstand. Zonder na te denken liep ik er op af. Ik had oogcontact en haalde het geld al uit mijn zak. Het moet er hilarisch uit hebben gezien. De jongen moest lachen en zei met een Marokkaans accent: ” Volgens mij zoek je iemand anders meisje”. Kut. Dit was gewoon een Marokkaanse jongen op een scooter. Snel liep ik terug naar mijn vriend.

Een paar minuten later, die overigens veel langer leken te duren, kwam er een auto voorrijden. Ik voelde dat dit ‘mijn’ Pipo was. Uit de auto stapte een vriendelijk uitziende jongen wiens naam ik maar even achter wegen laat. Hij gaf mij een stevige hand en begon een vriendelijk gesprek in – is het stom dat ik dit blijf zeggen? – het Nederlands.
Uiteindelijk kreeg ik een zakje met 7 roze pillen in mijn hand geduwd. “Echt goed spul”, zei hij. Ik gaf hem het geld waarop hij weer terug in de auto stapte. Hij riep nog iets na maar wat dat was heb ik niet meer gehoord. Ik verkeerde namelijk in een extase van blijheid. WOAAH! Het is gelukt! IK HEB PILLEN! Ik maakte serieus een paar sprongetjes van blijdschap en gaf mijn vriend een kus. Dit gaf allemaal best een kick.

Inmiddels is ADE voorbij en het was fantastisch. Niet dankzij de pillen van Pipo. Het zakje met pillen ben ik namelijk tijdens het feest verloren. Jezus al die moeite voor niks! Misschien ook wel goed als ik al die verhalen lees over de overleden personen tijdens ADE….

Wat: pillen kopen in Amsterdam
Waar: ze komen gewoon naar je toe rijden
Waarom: omdat het de eerste keer zo goed beviel
Website: unity.nl

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top