OURGROUND
No Comments

Hoge nood? AirPnP biedt uitkomst

Ai. Dat herkenbare moment, altijd zo abrupt. In de rij bij de buurtsuper, halverwege je rondje joggen in het Westerpark, te midden van de drukte op een stadsfestival of al wiebelend op het bankje in de tram. Nature calls en er is geen toilet in de buurt te vinden. You may object, maar het mannelijke geslacht mag zich gelukkig prijzen met de uitvinding van het urinoir. Of een simpele boom, als back-up. Maar wij vrouwen, wij zijn de pineut. Op de hurken met je rok omhoog beloond worden met een wildplasboete, zit je ook niet op te wachten.

Daarom houden we van pientere Amerikanen á la Max Gaudin en Travis Laurendine. De twee mannen voelden met ons mee en bedachten de holy grail in de categorie ‘sharing economie’ ideeën. In navolging van de populaire website AirBnB – waar particulieren kamers of hele woningen te huur aanbieden – is er nu ook *drum roll*: AirPnP.

Hoge nood? Via de speciale AirPnP-app op je smartphone kun je zien waar in de buurt een toilet wordt ‘aangeboden’. En voor diegenen met een beetje smetvrees; er zit een kiekje bij en de meeste plee’s zijn beoordeeld met een cijfer en/of reactie. Opmerkingen als ‘brandschoon’, ‘wc papier was slechts 2-laags’ en ‘remsporen op de rand’ geven je een goede visuele voorstelling van de situatie.

Bij de één is een toiletbezoek gratis, de ander vraagt een paar cent. En mocht je je blaas nou echt niet onder controle kunnen houden, dan is er de stempel voor onbeperkt plasplezier. Maar wil je op dezelfde bril zitten als Tom Cruise, Nicolas Cage, Frank Sinatra en Walt Disney? Dan betaal je een tientje. En moet je wel even naar New Orleans vliegen.

Nederland telt maar liefst 51 shared toiletten, waarvan er helaas nog slechts twee in Amsterdam. Voor een euro kun je terecht aan de Singel 346-B, opgeleukt met een Fokke & Sukke kalender en ‘een Brood’ aan de muur. Begeef je je ter hoogte van de Leidsestraat? Prinsengracht 671 (souterrain) is the place to pee.

Mocht je het geen bezwaar vinden je toilet met anderen te delen: ook jij kunt je troon openstellen aan het grote publiek. Wie weet hou je er nog een zakcentje aan over. Aanmelden kan hier.

Wat: een stukje wc-logistiek
Waar: in 2015 (hopelijk) door de hele stad
Waarom: om we allemaal wel ‘s nodig moeten
Website: airpnp.co

 

Tagged with: , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top