OURGROUND
No Comments

Ik heb geen mening

In tijden dat wereldmacht Amerika bestuurd wordt door een ordinaire schreeuwerd, zwarte Piet in plaats van een kindervriend een taboe is en de vluchtelingenproblematiek nog nooit zo groot is geweest lijkt het alsof iedereen overal een mening over heeft. En daarmee lijkt het alsof iedereen een mening over alles hoort te hebben. Maar die heb ik dus niet.

In iedere (soms verhitte) discussie vraag ik me oprecht af hoe mensen -die in principe geen specialisten zijn met betrekking tot het onderwerp- met allerhande uiteenlopende oplossingen komen voor problemen waar de wereldpolitiek geen antwoord op heeft. Ik ben de sukkel die zegt: ‘eerlijk gezegd, weet ik het niet’.

Het is niet dat ik er niet over nadenk of dat het me niet interesseert. Als brave student heb ik keurig mijn diploma’s behaald en ik behoor in principe tot de ‘hoger opgeleiden’ van de samenleving. Dus wordt er verwacht dat ik met een onderbouwde mening op de proppen kom. Maar hoe moet ik in godsnaam over zulke complexe onderwerpen iets genuanceerds zeggen?

Dezelfde sukkelige gevoelens komen bij mij op bij het invullen van de stemwijzer. Ik mis de optie om er iets bij te zetten. ‘Belastingverhoging bij hogere inkomens? Dat hangt er natuurlijk vanaf wat een hoger inkomen volgens jou is, vriend’ of ’Wat denk je, alleen afschaffing van het eigen risico als de premie niet stijgt natuurlijk’. Hoe kan ik op zulke eenzijdige stellingen nou simpelweg ‘eens’ of ‘oneens’ zetten? Het ligt verdorie wel wat genuanceerder dan dat!

Ik neem me geregeld voor om me wat meer te verdiepen in de politiek, door bijvoorbeeld het kijken van een debat. Meestal houd ik het zo’n 10 minuten vol, met kromme tenen. Dat eindeloze gekwebbel, de eindstand is meestal dat er eigenlijk niet echt iets concreets wordt gezegd. Zodat er na de verkiezingen ook niemand boos kan worden. Misschien zijn de politici het stiekem wel gewoon met mij eens: bij problemen waaraan zoveel verschillende kanten zitten is het bijna onmogelijk om een duidelijke mening te hebben. Hoera voor de meningloze sukkels!

Wat: ik heb geen mening
Waar: ingewikkelde discussies
Waarom: omdat mensen graag een ongezouten mening geven doe ik dat even niet
Website: stemwijzer.nl (ja mensen, stemmen is wel belangrijk)

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top