OURGROUND
1 Comment

Jasses, het is 20 januari


Als het goed is, zitten we nu allen lijkbleek en futloos achter onze laptop met stapels werk op links, irritante collega’s op rechts en onze december pens die tegen ons bureau drukt. Het is maandag 20 januari, officieel de meest depressieve dag van het jaar.

Waarom vandaag? We komen er in deze derde week van januari achter dat onze goede voornemens om niet te roken en meer te sporten weer mislukt zijn. De onbezonnen roes die december zo gezellig kleurde heeft plaatsgemaakt voor de harde, kale en weemoedige realiteit: we moeten weer aan de bak. En hoe.

Wij van OURGROUND vinden dat we het ons op deze gitzwarte dag best wel wat makkelijker kunnen maken. Onze stad biedt namelijk tal van mogelijkheden om ons gelukshormoon weer op gewenst niveau te brengen; verborgen én bekende pareltjes die ons humeur weer opvrolijken. Om deze dag tot een goed einde te brengen hebben we daarom een drietal tips voor jullie:

1) Sauna Deco
Op de grachten huist een waar sauna-paleis. Het volledig in jaren ‘20 ingerichte Sauna Deco is één van de oudste en best bewaarde geheimen van de stad. Een beetje badderen, stomen, zweten en eten; dat klinkt als muziek in de oren. Met een ruime 600 vierkante meter aan ruimte om te ontspannen ben je in-no-time van die winterblues af.

2) Zonnebank Sunline
Ons haar wordt dof, ons humeur keldert en tegen die vale teint valt niet op te blushen. De winter maakt ons er niet mooier of vrolijker op. Tijd voor een vitamine D-shot. De allerbeste zonnebankboer is te vinden op de Raadhuisstraat. Betaal slechts tien euro en je zit daar voor 20 zonovergoten minuten gebakken.

3) Hortus Botanicus
De Hortus is een oase van rust en warmte, midden in de stad. Als je binnenstapt krijg je hetzelfde gevoel als wanneer je uit het vliegtuig stapt in een tropisch oord. Een warme deken omhelst je en voor een paar uur vergeet je de winter totaal.

We hopen dat we hiermee een aantal mensen van de Xanax hebben weten te weerhouden en dat het leven jullie allemaal weer toelacht. Voor je het weet is het alweer morgen…

Wat: adresjes waardoor je je weer okay gaat voelen
Waar: warme en zonnige plekjes in Mokum
Waarom: om die zogenaamde Blue Monday de kop in te drukken
Website: zwaar leven

About the author:
Has 100 Articles

1 COMMENT
  1. Marco

    Je zal maar op die dag jarig zijn :P.. Ook balen..haha.

    Taart en veel gezoen maakt dan ook veel goed gelukkig.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top