OURGROUND
7 Comments

Knoedelmeisjes

Lief knoedelmeisje,

Meestal zie ik je lopen in de Albert Heijn. Of  je zit in het Vondelpark met een groepje vriendinnen die er net zo uitzien als jij. Je bent een leuke meid van in de 20; een beetje hipster, een beetje studentikoos. Op het eerste gezicht niets mis mee, behalve dan die bizarre knot op je hoofd. Best jammer.

Dit excuus voor een kapsel noem ik ‘de knoedel’. De knoedel lijkt niet echt een bewuste keuze, maar iets wat je ongewild is overkomen. Je hebt je blonde haar met een fantasieloze ‘scrunchy’ bovenop je hoofd bijeengebonden tot iets wat nog het meest lijkt op een ingezakte pompoen.

Het is ongetwijfeld een heel praktisch kapsel. Maar waarom draag je het dan niet gewoon los of in een paardenstaart? Een knoedel is zó lelijk dat je lijkt te willen zeggen: “Het maakt niet uit hoe ik mijn haar doe. Ik zie er toch altijd ‘fabulous’ uit.” Nou. Nee hoor. En dat vormeloze, saaie shirt met die legging in themaprint (vaak luipaard) maken het er niet beter op…

Natuurlijk zijn er vrouwen die wegkomen met een nonchalante haar- en kledingstijl. Zij kunnen zichzelf volledig inwikkelen met dubbelzijdig tape, door een tweedehandskledingwinkel rennen en er nog steeds geweldig uitzien in wat ze onderweg hebben meegesleurd. Maar laten we heel eerlijk zijn, lief knoedelmeisje: jij bent niet die vrouw.

Dus kom op! Zelfs je vriendje besteedt meer tijd aan zijn superstrakke zijscheiding à la Graziano Pellè. Dan kun jij toch niet achterblijven? Ga lekker naar de kapper en laat je een leuk (en praktisch) kapseltje aanmeten. Je bent het waard!

Gastblogger Pieter is in het dagelijks leven communicatieadviseur in de financiële dienstverlening. Via OURGROUND wil hij zijn scherpzinnige communicatieskills inzetten om het straatbeeld wat te veranderen en bepaalde, voor hem onbegrijpelijke, modetrends aan de kaak te stellen.

Wat: knoedelmeisjes
Waar: overal in het wild (op straat, Albert Heijn, Vondelpark)
Waarom: omdat ze het waard zijn
Website: www.readytob.nl

About the author:
Has 76 Articles

7 COMMENTS
 1. Anne

  Pieter, je bent een man naar mijn hart!

  1. Pieter

   Leuk om te horen dat je mijn mening deelt, Anne. 😉

 2. Floor

  Hahaha oeps…
  Als je 30-something bent, mag het dan wel, Pieter?

  1. Pieter

   Haha, alles mag, hoor, Floor, maar ik word niet warm van een knoedel. 😉 20-er of 30-er, blond of brunette… Het kan zo makkelijk beter. 🙂

 3. Bas

  [quote]een leuk (en praktisch) kapseltje [/quote]

  Helaas betekent dat heel erg vaak kort haar, liefst rood geverfd. In dat licht bezien is een knoedel zo gek nog niet….

 4. Pieter

  Dat kan inderdaad niet de bedoeling zijn, Bas. 😉 Maar de ‘provinciale’ versie die je schetst (incl. witte driekwartlegging) zien we gelukkig niet vaak hier.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top