OURGROUND
No Comments

Koekjes van eigen deeg

BreeOnder veel van mijn vriendinnen sta ik bekend als Bree. Voor wie niet de serie Desperate Housewives heeft gekeken: Bree was de perfecte huisvrouw van Wisteria lane. Het type vrouw dat alles tip top in orde heeft in huis en koekjes bakt voor o.a. de nieuwe buren. En ondanks dat we allemaal wel weten dat je niet altijd alles op orde kunt hebben kom ik best dicht in de buurt van Bree. En dan doel ik alleen op haar kookkunsten. Want stiekem drinkt ze veel te veel (doe ik nooit!), heeft ze ontspoorde kinderen (heb ik niet) en een geflipte man (wel een man maar zeker niet geflipt).
Het is deze week Kerst. Een uitgesproken moment om de Bree in mij weer eens flink te laten shinen. Ik ga koekjes bakken en deze langs brengen bij mijn mede Amsterdammers. Omdat het leuk is om iets voor (on)bekenden te doen wat ze niet verwachten. Omdat koekjes bakken een prima bezigheidstherapie is. Omdat het Kerst is, omdat het kan.

 

sophie dekker oven - charlotte schenk

Denk jij nu bij jezelf; dat wil ik ook! Ik deel met liefde het recept. Maar schroom niet iets anders te maken en er je ziel en zaligheid in te stoppen. Het gaat erom dat je aan elkaar denkt. Sharing = caring!


Witte chocoladekoekjes met cranberry’sfoto

Ingrediënten (25-30 stuks)
90 gram bloem
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zuiveringszout
1 theelepel vanille essence
100 gram boter (kamertemperatuur)
110 gram bruine basterdsuiker
25 gram kristalsuiker
1 scharrelei (los geklopt)
80 gram havervlokken
60 gram witte chocolade (in stukjes gehakt)
75 gram gedroogde cranberry’s

 

Aan de slag
– Verwarm de oven voor op 170 C.

– Zeef in een kom de bloem, zout, bakpoeder en zuiveringszout, zet opzij.IMG_0308
– In een tweede (wat grotere kom) doe je de boter, vanille en beide soorten suiker. Dit klop je met een houten pollepel tot het een romig mengsel is (geen klontjes boter meer).
– Klop het ei los en doe de helft hiervan bij het botermengsel tot het is opgenomen en doe daarna de andere helft er pas bij.
– Tot slot roer je kort het bloemmengsel, havervlokken, cranberry’s en stukjes witter chocola door het mengsel.
– Zet de kom heel even in de ijskast zodat het wat deeg wat koeler wordt.
– Schep met een lepel kleine balletjes (grootte van een hazelnoot) en leg deze op een bakplaat (met bakpapier bekleed). Ze kunnen echt heel erg uitlopen dus houd voldoende ruimte tussen de bolletjes. Ik denk dat ik voor volgende keer een blik met vormpjes erin gebruik zodat de vorm mooier blijft.
– Zet het bakblik 10 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn. Haal ze eruit en laat ze op het bakblik afkoelen.

 

Tagged with: , , , ,
About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top